Σχολεία – Ο κύβος ερρίφθη: Ανοίγουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου – Ανακοινώσεις από Πλεύρη και Κεραμέως

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Σχολεία - Ο κύβος ερρίφθη: Ανοίγουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου - Ανακοινώσεις από Πλεύρη και Κεραμέως

Σχολεία – Ο κύβος ερρίφθη: Ανοίγουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου – Ανακοινώσεις από Πλεύρη και Κεραμέως

“Κλείδωσε” το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου με αυξημένο testing.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θέμα λίγω ωρών είναι η ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αυτή θα είναι η εισήγηση και των ειδικών της Επιτροπής που συνεδριάζει σήμερα.

Η εξειδίκευση του μέτρων που θα ισχύσουν στα σχολεία αναμένεται να γίνει στις ανακοινώσεις από που θα κάνουν στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να ανακοινωθούν και επιπλέον διαγνωστικά τεστ για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.

Η πλειοψηφία της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας τάσσεται υπέρ της επιστροφής των μαθητών στις σχολικές αίθουσες αλλά με προσαρμοσμένους στην περίσταση όρους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι θα υπάρξει αυξημένος αριθμός τεστ στους μαθητές, αλλά και προσαρμογή των πρωτοκόλλων ειδικά για την περίπτωση κρούσματος σε σχολική αίθουσα.

Η πλειοψηφία των ειδικών τάσσεται υπέρ της αύξησης του αριθμού των self test σε 3 την εβδομάδα αντί για 2 που ίσχυε μέχρι πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων ενώ θα υπάρξει και διαφορετική προσέγγιση των υπολοίπων μαθητών στην διαχείριση μετά από κρούσμα. Δεν αποκλείεται να μην υπάρξει αλλαγή στο πρωτόκολλο του 50%+1 για να κλείνει ένα σχολικό τμήμα μολονότι η συζήτηση για αυτό το θέμα παραμένει ανοιχτή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η απόφαση για να ανοίξουν τα σχολεία στις 10/1 στηρίζεται στις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Οι λόγοι είναι παιδαγωγικοί, καθώς οι μαθητές δεν γίνεται να μείνουν πίσω στα μαθήματά τους, ψυχολογικοί, γιατί τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλουν και το κυριότερο επιδημιολογικοί, καθώς οι ειδικοί θεωρούν πως είναι καλύτερος ο έλεγχος της επιδημιολογικής κατάστασης όταν οι μαθητές είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως είναι το σχολείο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...