Σάλος: «Είμαι 21 χρονών, κάνω πρακτική σε νοσοκομείο & δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο»- Οι «συνέπειες» & οι ομάδες δικηγόρων

Σάλος: «Είμαι 21 χρονών, κάνω πρακτική σε νοσοκομείο & δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο»- Οι «συνέπειες» & οι ομάδες δικηγόρων

ΕΛΛΑΔΑ

Στα social media έχει μεταφερθεί πλέον η συζήτηση περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Οι στόχοι για το τείχος ανοσίας έχουν -εκ των πραγμάτων- ανατραπεί και η κυβέρνηση, αφού περάσει το «σκόπελο» των πυρκαγιών θα ξεκινήσει και πάλι τις πιέσεις προς τους ανεμβολίαστους.

Οι συζητήσεις σε ομάδες, «δίνουν και παίρνουν».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εργαζόμενου που κάνει την πρακτική του σε νοσοκομείο και που ο ίδιος δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Γράφει σε ανάρτησή του, σε σχετική ομάδα:

«Είμαι 21 χρονών δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο.

Κάνω την πρακτική μου σε νοσοκομείο σαν διαιτολόγος, είμαι στους δύο μήνες και μου μένουν άλλοι τέσσερις.

Αν δεν κάνω το εμβόλιο μέχρι τέλος του μήνα δεν θα μπορώ να ολοκληρώσω την πρακτική άρα… δεν θα πάρω το πτυχίο μου,  που έχει αργήσει κιόλας ενάμιση χρόνο λόγω κόβιντ.

Σήμερα μας δώσανε εγκύκλιο δηλαδή γραπτά, ότι είμαστε υποχρεωμένοι.

Αν δεν το κάνω δεν θα πάρω πτυχίο στα δεν θα έχω να φάω σε λίγα χρόνια.

Γνωρίζετε κάτι περί αυτού; Αν θα διακόψουν την υποχρεωτικοτητα κλπ;».

Ακολούθησε «μπαράζ» απαντήσεων και συμβουλών από συμμετέχοντες στην ομάδα, με τους περισσότερους να προτείνουν δικηγόρους που μπορούν να αναλάβουν την υπόθεσή του.

Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις , όπου εμφανίστηκαν φυλλάδια από ομάδες δικηγόρων, που αναλαμβάνουν μαζικά ανάλογες υποθέσεις και τα οποία -όπως γράφουν- μοιράζονται σε τέτοιες δομές.

filladio

Να σημειωθεί, ότι η Κυβέρνηση έχει στείλει τελεσίγραφο προς το προσωπικό των δομών υγείας.

Με έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης τονίζει ότι από 1η Σεπτεμβρίου όσοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά του κορωνοϊού δεν θα προσφέρουν την εργασία τους και ζητεί από τις διοικήσεις των δομών υγείας να αναπληρώσουν άμεσα το προσωπικό που θα τεθεί σε αναστολή.

Στη συγκέντρωση που έγινε στη Β. Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καταλόγισε προχειρότητα στην κυβέρνηση, αφού, όπως είπε, δεν έχει ακόμα εκδώσει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, ενώ δεν έχει κάνει καμία προκήρυξη προσωπικού για να αντικαταστήσει όσους τεθούν σε αναστολή καθηκόντων. «Ακόμη δεν έχει γίνει καν η καταγραφή των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων. Εάν ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να εκφοβίσει τους μη εμβολιασμένους, απέτυχε. Πάνω από 10.000 συνάδελφοι στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ δεν πρόκειται να εμβολιαστούν και 300 από την πρόνοια είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της απόφασής τους. Τώρα η μπάλα είναι στην πλευρά της κυβέρνησης. Θα πρέπει να αποφασίσει αν από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε νοσοκομεία, θα έχουμε ΕΚΑΒ, θα έχουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη», ανέφερε

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida