Ψάρεμα - κυνήγι: Νέες διευκρινίσεις Χαρδαλιά, τι είπε για τις άδειες

Ψάρεμα – κυνήγι: Νέες διευκρινίσεις Χαρδαλιά, τι είπε για τις άδειες

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΛΛΑΔΑ

Διευκρινίσεις σχετικά με το ψάρεμα και το κυνήγι κατά την διάρκεια του lockdown, έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Το νέο lockdown επιβάλλει περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών και σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά δεν εξαιρείται το ψάρεμα και το κυνήγι.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, πως σε όλη την διάρκεια του lockdown απαγορεύεται το ψάρεμα και το κυνήγι.

«Πόσο μάλλον την στιγμή που η Επιτροπή έχει αντιταχθεί σε κάθε τέτοια κίνηση, όπως το ψάρεμα και το κυνήγι», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως θα παραταθεί η ισχύς στις άδειες για το κυνήγι, καθώς ορισμένοι πολίτες τις έχουν ανανεώσει πριν το lockdown, με αποτέλεσμα να έχουν ξοδέψει χρήματα και να μην τις έχουν χρησιμοποιήσει.

Έτσι, ανακοίνωσε πως «δρομολογείται να ενισχυθεί η ισχύς των αδειών για το κυνήγι και να δοθεί παράταση ενός χρόνου».

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κυνηγών σχετικά με την απαγόρευση θήρας, που τους απαγορεύει να βγαίνουν για κυνήγι κατά την περίοδο του lockdown.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος κυνηγετικής ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, τόνισε ότι το κυνήγι θεωρείται αθλητική δραστηριότητα και είναι αναγνωρισμένο από το νομικό πλαίσιο.

«Το κυνήγι είναι άθλημα, πιστοποιείται και ελέγχεται».

Αυτή είναι και η μεγάλη του διαφορά με το ψάρεμα, όπως είπε ο κ. Σταθόπουλος, το οποίο δεν μπορεί να ελεγχθεί και ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάει να ψαρέψει.

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπάρχει λογική στην απαγόρευση του κυνηγιού, όταν οι ορειβάτες μπορούν να πάνε στο βουνό ή επιτρέπεται η άθληση στην εξοχή.

«Εμείς ζητήσαμε να τηρούνται όλοι οι περιορισμοί του Covid-19. Ό,τι επιτρέπεται για όλους τους πολίτες να επιτρέπεται και για τους κυνηγούς».

Διευκρινήσεις έδωσε λίγο αργότερα ο Χαράλαμπος Γώγος τόσο για το κυνήγι όσο και για το ψάρεμα αλλά και για το μπάνιο στη θάλασσα.

Ο καθηγητής ανέφερε πως επιτρέπεται το μπάνιο στην παραλία, αλλά για όσους μένουν κοντά στη θάλασσα και μόνο. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση… χιλιομέτρων για μια βουτιά στέλνοντας τον κωδικό για άθληση στο 13033, όπως πιστεύουν κάποιοι.

Όσον αφορά την απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος, ο κύριος Γώγος ανέφερε πως επρόκειτο για… είδος εκδρομής, καθώς οι άνθρωποι πηγαίνουν με παρέες και «δεν είναι ένα είδος άσκησης, είναι ένα είδος εκδήλωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Ανθή Βούλγαρη ζήτησε τη γνώμη του καθηγητή περί των εξόδων του κόσμου από το σπίτι, τονίζοντας του πως είναι και θέμα ψυχολογίας και εκείνος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο κόσμος σε αυτό το lockdown, βγαίνει περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο, ενώ τόνισε πως είναι υπερβολή το 1.000.000 άνθρωποι να πάνε για άσκηση, κάτι που έκανε γνωστό ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των συντακτών τη Δευτέρα.

Κοινοποιήστε το άρθρο