Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Σχολεία, φωτισμός και ασφάλεια στην εξίσωση των δήμων με την ενεργειακή κρίση (video)

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Σχολεία, φωτισμός και ασφάλεια στην εξίσωση των δήμων με την ενεργειακή κρίση (video)

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Σχολεία, φωτισμός και ασφάλεια στην εξίσωση των δήμων με την ενεργειακή κρίση (video)

Δεν είμαι βέβαιος ότι είναι εφικτό να κλείσουν έστω και μία ανά δέκα λάμπες, είπε ο κ. Παπαστεργίου, επισημαίνοντας το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας

Οι Δήμοι συμμετέχουν στην εξοικονόμηση πόρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ωστόσο προκύπτουν ζητήματα χρηματοδότησης αλλά και ασφάλειας, ανέφερε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6».

Η εξίσωση αφορά και τα σχολεία και το θέμα της επέκτασης ωραρίου φέρνει και επιπλέον δαπάνες σε λειτουργικά έξοδα και προσωπικό καθαριότητας. Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ΚΕΔΕ με τα Υπουργείο Παιδείας  και Εσωτερικών με θέμα το πώς θα καλυφθούν οι δαπάνες.

«Είναι υποχρέωση του κράτους η χρηματοδότηση, ενώ πέρυσι έβαλαν οι δήμοι χρήματα για την καθαριότητα», πρόσθεσε.

Οι δήμοι βοηθήθηκαν το πρώτο εξάμηνο αλλά τα πράγματα εξελίσσονται δυσάρεστα, πρόσθεσε ο δήμαρχος Τρικκαίων προν αναφερθεί και στο θέμα των κολυμβητηρίων, όπου απαιτείται θέρμανση νερού. «Πρέπει να δοθεί το σωστό μήνυμα στους πολίτες και να περιοριστούν οι σπατάλες, όμως δεν αρκεί να ανεβάζουμε και να κατεβάζουμε τους θερμοστάτες», ανέφερε.

Δεν είμαι βέβαιος ότι είναι εφικτό να κλείσουν έστω και μία ανά δέκα λάμπες, είπε ο κ. Παπαστεργίου, επισημαίνοντας το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας. Συμπλήρωσε ότι «το 1/3 των δήμων δεν έχουν πιστοληπτική ικανότητα για δάνεια και έναρξη έργων εξοικονόμησης ενέργειας».

Το φάσμα της χρεοκοπίας είναι ίδιο για επιχειρήσεις και δήμους, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, ο οποίος επίσης υπενθύμισε και το θέμα των επιχειρήσεων αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) , οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν στηριχτεί αφού οι περισσότερες παροχές τους είναι πάνω από 35kVA, και συνεπώς είναι εκτός επιδοτήσεων ενέργειας.

Δημοτικά ΚΔΑΠ και πρόγραμμα «οικογενειακής εναρμόνισης»

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα της ΕΕΤΑΑ, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς, όπου τα παιδιά θα βρούνε θέσεις.
Το πρόβλημα εντοπίζεται και φέτος στους βρεφικούς σταθμούς όπου ο αριθμός των voucher είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των θέσεων σε όλη τη χώρα, είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίο, ενώ μίλησε για σημαντική στήριξη στα ΚΔΑΠ ΜεΑ, όπου κατά τα φαινόμενα θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Πηγή: ΕΡΤ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida