Πέτσας: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη – ΒΙΝΤΕΟ

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Πέτσας: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη - ΒΙΝΤΕΟ

Πέτσας: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη

Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για την μη αύξηση των δημοτικών τελών της χώρας, όπως προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν θα παρέμβει για το θέμα της μη αύξησης των δημοτικών τελών και εάν θα υπάρξει εγκύκλιος Πέτσα που θα λέει στους δημάρχους ότι κάποιες δαπάνες θα πηγαίνουν για κάλυψη δημοτικών τελών είπε ότι “δεν θα δείτε εγκύκλιο στα χαρτιά. Θα δείτε πριν από την εγκύκλιο πράξεις. Οι πράξεις έχουν δυο χαρακτηριστικά για να μην αυξηθούν υπέρμετρα τα δημοτικά τέλη: μια παρέμβαση έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις τις δημοτικές για ύδρευση και αποχέτευση της ΔΕΥΑ, οι οποίες επιβαρύνονται πάρα πολύ από το κόστος της ενέργειας.
Μια παρέμβαση θα γίνει για να συγκρατηθεί το κόστος της ενέργειας για τις δημοτικές επιχειρήσεις ώστε να μην αναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος με αύξηση δημοτικών τελών. Είμαστε σε επικοινωνία και με το υπουργείο Οικονομικών και με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Έχουμε μια σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό μέσα στις επόμενες ημέρες, αρχές της νέας εβδομάδας και θα δούμε πως θα κινηθούμε εκεί .Πάντως μια παρέμβαση σίγουρα θα γίνει όσον αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης”.
Ποιους θα αφορά η μη αύξηση δημοτικών τελών

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν αυτό έχει δρομολογηθεί για όλη την Ελλάδα.” Φυσικά, μιλάμε για μια οριζόντια παρέμβαση η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα ” απάντησε ωστόσο σημείωσε ότι ” αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση επεξεργασίας”. Και συνέχισε λέγοντας ότι ” τώρα ερχόμαστε λίγο να ανακουφίσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση για να μην αυξηθούν… ας μου επιτραπεί η έκφραση: από τη πίσω πόρτα τα δημοτικά τέλη και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα .Επομένως η μία παρέμβαση αφορά το κόστος ενέργειας για τις δημοτικές επιχειρήσεις και η άλλη παρέμβαση έχει να κάνει με ό,τι μπορεί να χρειάζεται προσωρινό χαρακτήρα παρέμβαση στον ΦΠΑ εάν αυτό είναι απαραίτητο πάλι για τις δημοτικές επιχειρήσεις ή στο τιμολόγιο που πληρώνουν οι δημοτικές επιχειρήσεις για τα δημοτικά τέλη”.
” Επαναλαμβάνω ως μέτρα προσωρινού χαρακτήρα .Αυτά θα τα δούμε μέσα στην εβδομάδα που έρχεται”, σημείωσε μεταξύ άλλων .
Και ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις αυτές θα παρθούν με γνώμονα ” πώς δεν θα μετακινηθεί το κόστος της ενέργειας με ένα τέτοιο ύψος που θα στραγγαλίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μέσω των δημοτικών τελών. Θα τιθασεύσουμε λοιπόν οτιδήποτε χρειάζεται για τα δημοτικά τέλη”.
Όσον αφορά στο εάν θα υπάρξουν οδηγίες στους δημάρχους για να μην αυξήσουν τα δημοτικά τέλη των πολιτών είπε ότι ” δεν αρκεί μόνο η οδηγία .Θα κάνουμε παρεμβάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες θεσμικού χαρακτήρα. Τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν απαιτούν ακόμη και την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή. Άλλες παρεμβάσεις μπορεί να έχουν να κάνουν σε συνεννόηση με την ΔΕΗ “.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!