Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα – Οι φετινές βάσεις και ο υπολογισμός μορίων

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα – Οι φετινές βάσεις και ο υπολογισμός μορίων

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα – Οι φετινές βάσεις και ο υπολογισμός μορίων

Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές

Στις 3 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, ενώ την Πέμπτη 2 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Η αρχή θα γίνει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. 

Τα παιδιά θα δώσουν, όπως πέρυσι, ένα μηχανογραφικό στο οποίο θα δηλώσουν μέχρι και όλες τις σχολές του επιστημονικού πεδίου που ανήκουν δήλωσε ο κ. Στρατηγάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα αποτελέσματα θα βγουν 17 ημέρες νωρίτερα.

Τι αλλάζει φέτος για τους υποψηφίους

Από εφέτος καταργείται το διπλό μηχανογραφικό, ενώ η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει μέχρι 10 Αυγούστου. Επίσης μειώνεται το ελάχιστο ύψος για τα κορίτσια στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, ενώ η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής λαμβάνει υπόψη και τις επιδόσεις των υποψηφίων.

Το πρόγραμμα των Γενικών Λυκείων

Από 3 – 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων. Η αρχή των Πανελλαδικών Εξετάσεων γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 2 Ιουνίου. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

panellinies 2022 programma1Το πρόγραμμα των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ):

panellinies 2022 programma2 panellinies 2022 programma3

Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Kάθε τμήμα ορίζει δικό του συντελεστή για καθένα από τα τέσσερα μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων, έτσι οι προβλέψεις για την πορεία των φετινών βάσεων εισαγωγής είναι πολύ πιο δύσκολες.

Για τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού μορίων λαμβάνεται υπόψη ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας. Τα τέσσερα γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Η Παρασκευή ήταν η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων, ημερησίων και εσπερινών. Τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα από πέρσι θα διεξαχθούν αυτή τη χρονιά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ έχουν προγραμματιστεί στις 3-10 Ιουνίου, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στις 2-17 Ιουνίου. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς έχει αρχίσει και στα Γυμνάσια, με την τελευταία ημέρα μαθημάτων να είναι η 30η Μαΐου. Οι εξετάσεις στο Γυμνάσιο θα διεξαχθούν 1-15 Ιουνίου.

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα κλείσουν αργότερα, στις 15 Ιουνίου.

Κοινοποιήστε το άρθρο