Όρθιοι στα μπαρ… «τέλος», τι αλλάζει και πάλι από σήμερα – Τα μέτρα που εξετάζονται

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Όρθιοι στα μπαρ... «τέλος», τι αλλάζει και πάλι από σήμερα - Τα μέτρα που εξετάζονται

Όρθιοι στα μπαρ… «τέλος», τι αλλάζει και πάλι από σήμερα – Τα μέτρα που εξετάζονται

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, αλλά και το ότι ο δείκτης θετικότητας ξεπερνάει το 3%, έχουν σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση, η οποία αυστηροποιεί τις αποφάσεις της για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Η μετάλλαξη Δέλτα και η εξάπλωσή της στη χώρα μας, έχουν στείλει στο… παρελθόν το κλίμα χαλαρότητας που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες. Η χρήση της μάσκας είναι στο τραπέζι για να επανέλθει, καθώς παρά το ότι δεν ειπώθηκε επίσημα ότι καταργείται εντελώς στους ανοιχτούς χώρους, δε φορούσε κανείς ακόμα και σε χώρους με συγχρωτισμό.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των κλειστών χώρων, και πριν αρχίσει στις 15 Ιουλίου η εφαρμογή του διαχωρισμού σε «αμιγή» και «μεικτά» καταστήματα ψυχαγωγίας και εστίασης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιτρέψει την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες.

Παράλληλα, «καμπανάκι» χτυπά και για την ελληνική οικονομία, καθώς μια αύξηση των κρουσμάτων στα 2,5 χιλιάδες ημερησίως, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, θα έχει αρνητικές εξελίξεις για τον τουρισμό, διότι εάν η Ελλάδα μπει στην «κόκκινη λίστα» χωρών από τις οποίες περιμένουμε αφίξεις τουριστών το επόμενο δίμηνο θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες τόσο για τα έσοδα όσο και σε επίπεδο απασχόλησης στον κλάδο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όρθιοι στα μπαρ… τέλος, τι αλλάζει από σήμερα

Από σήμερα αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και του συνωστισμού που παρατηρήθηκε στα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης από όπου προέκυψαν συρροές κρουσμάτων. Υπό την άμεση απειλή ενός τέταρτου κύματος η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σε όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις, θα υπάρχει άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα. Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα, θα επιφέρει ως κύρωση, άμεση σφράγιση για επτά ημέρες, από την επόμενη ημέρα της παράβασης, και χρηματικά πρόστιμα.

Όσον αφορά το πρόστιμο, για τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, ενώ για τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών, το πρόστιμο θα ανεβαίνει στα 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι και στις δύο περιπτώσεις στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια. Επιπλέον, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων – βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση. Όσο για το πώς θα προκύπτει το υλικό; Ακόμα και τα από τα social media…

 

 

 

πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!