ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι δεν θα δουν χρήματα με την πληρωμή σε τρεις δόσεις

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι δεν θα δουν χρήματα με την πληρωμή σε τρεις δόσεις

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι δεν θα δουν χρήματα με την πληρωμή σε τρεις δόσεις

Εδώ και δύο χρόνια, η πληρωμή των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, από εκεί που στο συντριπτικό της μέρος γινόταν σε δύο δόσεις (28η Οκτωβρίου και Χριστούγεννα), πλέον γίνεται σε τρεις δόσεις.

Τίποτα δεν προμηνύει – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – ότι η επόμενη δόση της πληρωμής των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι ομαλή. Πέρσι και φέτος τα Χριστούγεννα, μόνο γκρίνια και κατήφεια προκαλεί και μόνο το άκουσμα του ονόματος του Οργανισμού. Μέχρι και το 2019 οι μόνοι αγρότες δικαιούχοι επιδοτήσεων που έμεναν απλήρωτοι τα Χριστούγεννα ήταν ένα 3-5%. Το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών έπρεπε να περιμένει τον επιτόπιο έλεγχο, για να πληρωθεί από τον Μάρτιο και μετά. Οι υπόλοιποι πράγματι είχαν καταθέσει λανθασμένες δηλώσεις και είχαν «χτυπήσει» στο σύστημα ελέγχου.

Εδώ και δύο χρόνια, η πληρωμή των επιδοτήσεων, από εκεί που στο συντριπτικό της μέρος γινόταν σε δύο δόσεις (28η Οκτωβρίου και Χριστούγεννα), πλέον γίνεται σε τρεις δόσεις. Πληρώνεται η προκαταβολή 70% της βασικής ενίσχυσης στους δικαιούχους που έχουν «σωστές» δηλώσεις τον Οκτώβριο. Στους ίδιους εξοφλείται το υπόλοιπο και καταβάλλεται και η πράσινη ενίσχυση τα Χριστούγεννα, μαζί με κάποιους που πρόλαβαν να διορθώσουν τις καταχωρίσεις στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και στην τρίτη δόση όλοι οι υπόλοιποι. Φέτος, στις 22 Δεκεμβρίου, όπως όλα δείχνουν, πολλοί – γύρω στο 10-15% – δεν θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους. Πρόκειται τόσο για αγρότες με τα συνηθισμένα σφάλματα στις δηλώσεις, αλλά πρόκειται και για την περίπτωση όσων έχουν δηλώσει ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια και το σύστημα «χτυπάει» κατά τον διασταυρωτικό έλεγχο με την ΑΑΔΕ. Αυτή θα είναι, το πιο πιθανό, η μεγαλύτερη μερίδα των δυσαρεστημένων από την πληρωμή της Πέμπτης.

Επίσης, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταβληθεί την ίδια μέρα και ένα μέρος του Εθνικού Αποθέματος, με τη μορφή νέων δικαιωμάτων ενισχύσεων που προέκυψαν από μεταβιβάσεις. Όμως, πολλοί αιτούντες νέα δικαιώματα θα μείνουν πάλι απ’ έξω, πυροδοτώντας πάλι τις σφοδρές αντιδράσεις του περσινού Δεκεμβρίου και ίσως ακόμα πιο έντονες.

Η ημέρα της «κρίσης» κοντοζυγώνει και τότε θα περιμένουμε και τις επίσημες εξηγήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τρίτη ή Τετάρτη µετά τα Χριστούγεννα η εξισωτική αποζηµίωση

Όσον αφορά τώρα την εξισωτική αποζηµίωση, οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν την εν λόγω πίστωση τις πρώτες εργάσιµες ηµέρες µετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή Τρίτη 28 µε Τετάρτη 29 ∆εκεµβρίου, µε ποσό αυξηµένο στα 272 εκατ. ευρώ. Κι ενώ πριν λίγο διάστηµα ο γενικός γραµµατέας Ενωσιακών Πόρων, ∆ηµήτρης Παπαγιαννίδης έκανε λόγο µε δηµόσιες ανακοινώσεις του για πληρωµή νωρίτερα, για ακόµα µια φορά η αδυναµία του µηχανογραφικού συστήµατος του Οργανισµού Πληρωµών να διεκπεραιώσει τις απαιτούµενες διαδικασίες έγκαιρα φαίνεται πως καθυστέρησαν την πληρωµή.

Πηγή: agro24.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida