Κωτσιδης Στέφανος

O Σάκης Αρναούτογλου απαντά: Έρχεται ή δεν έρχεται «νέος καύσωνας μετά τις 15 Αυγούστου»

O Σάκης Αρναούτογλου απαντά: Έρχεται ή δεν έρχεται «νέος καύσωνας μετά τις 15 Αυγούστου»
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ο Σάκης Αρναούτογλου απαντά για το δημοσίευμα του Bloomberg για το νέο κύμα καύσωνα του Αυγούστου.

Έχει βάση ή όχι το δημοσίευμα του Bloomberg που προβλέπει καύσωνα στη Μεσόγειο και την Ελλάδα τον Αύγουστο; Η πρόγνωση μπορεί να θεωρεί έγκυρη; Ο Σάκης Αρναούτογλου απάντησε, με ανάρτησή του στο Facebook, σχετικά με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο, καθώς δέχθηκε, όπως ο ίδιος είπε, πολλά μηνύματα – ερωτήματα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος αρχικά τονίζει πως «δεν χρειάζεται πανικός» καθώς η πρόγνωση έχει δύο χαρακτηριστικά που δεν την καθιστά απόλυτα αξιόπιστη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Το πρώτο είναι ότι έγινε από συγκεκριμένους μετεωρολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα πάνω στο θέμα και το δεύτερο πως μια τέτοια 15ήμερη πρόγνωση που αφορά σε μία τόσο ευρεία γεωγραφικά περιοχή έχει ποσοστό ευστοχίας κάτω του 50%. Κι αυτό γιατί δεν ελήφθησαν υπόψη τοπικά χαρακτηριστικά και αλλαγές στη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν ανά περιοχή τις αμέσως επόμενες ημέρες!

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Σύμφωνα με το Bloomberg ερχεται νέος καύσωνας στη Μεσόγειο αλλά και στην Ελλάδα μετά τις 15 Αυγούστου. Πόσο εύστοχη όμως είναι και τι οικονομικές επιπτώσεις όσον αφορά στον τουρισμό θα μπορούσε να έχει μια τέτοια μακροπρόθεσμη και γενικευμένη πρόγνωση για μια τόσο μεγάλη γεωγραφικη περιοχή όπως τη νότια Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας?

Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλό μήνα!

Πολλά τα μηνύματα-ερωτήματά σας όσον αφορά στο σημερινό αρθρο του Bloomberg στο οποίο γίνεται αναφορά για επιστροφή του καύσωνα σε όλη τη Μεσογειο και στη χώρα μας μετά τις 15 Αυγούστου και το οποίο όπως είναι φυσικό αναδημοσιεύεται και από ελληνικές ιστοσελίδες,! Κατά την ταπεινή μου ομως άποψη φυσικά και δεν χρειάζεται πανικός καθώς μια τέτοια πρόγνωση

– έγινε όπως αναφέρεται και στο άρθρο από συγκεκριμένους μετεωρολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα πάνω στο θέμα και όχι από το σύνολο των μετεωρολόγων!

– το ποσοστό ευστοχίας μιας 15θήμερης και βάλε πρόγνωσης για μια τόσο ευρεία γεωγραφικά περιοχή όπως τη Μεσόγειο αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκεται πολύ κάτω του 50% καθώς δεν λαμβάνονται τοπικά χαρακτηριστικά και αλλαγές στη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν ανα περιοχή τις αμέσως επόμενες ημέρες!

Τέλος, θεωρώ πως τέτοιες μακροπρόθεσμες προγνώσεις για τόσο μεγάλες γεωγραφικά περιοχές και με περιορισμένα ποσοστά ευστοχίας θα πρέπει να εκδίδονται με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς θα μπορούσαν να έχουν άμεσες και αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στις οικονομίες των χωρών για τις οποίες γίνεται αναφορά!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.