444445

Μερομήνια 2020: Δείτε τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Που θα χιονίσει πολύ

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΛΛΑΔΑ

Μερομήνια 2020: Διαβάστε το «πόρισμα» που έβγαλαν τα μερομήνια για το τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Μερομήνια 2020: Το νέο έτος μπήκε με άγριες διαθέσεις, καθώς η κακοκαιρία και το τσουχτερό κρύο δεν υποχωρούν. Όλοι πλέον περιμένουν πως και πως την άνοιξη για να καλυτερεύσει ο καιρός και να μπορούν να κάνουν καμία εξόρμηση στη φύση. Καλύτερη ευκαιρία για μία τέτοια εκδρομή είναι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η Καθαρά Δευτέρα φέτος είναι στις 2 Μαρτίου, όμως η κακοκαιρία μπορεί να μην έχει υποχωρήσει ούτε τότε.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπουν τα Μερομήνια. Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο και αποτελούν διαχρονικά ένα σημαντικό εργαλείο για τους παρατηρητές των καιρικών φαινομένων. Αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της λαϊκής προγνωστικής μεθόδου, η οποία εξετάζει τον καιρό στο εγγύς μέλλον, μετρώντας τις συνθήκες που επικρατούν στην αντίστοιχη ημέρα των αρχών κάθε μήνα.

Πως λειτουργούν τα Μερομήνια;

Ο λαός περιμένει τον Αύγουστο και τις πρώτες δώδεκα ημέρες του συγκεκριμένου μήνα, ώστε να αντιστοιχίσει τις καιρικές συνθήκες με τους μήνες του επόμενου χρόνου. Βέβαια, όπως είναι λογικό, μια τέτοια μέθοδος δεν τυγχάνει και ιδιαίτερης αποδοχής από τους μετεωρολόγους και τους επιστήμονες. Παρόλα αυτά ο απλός λαός δείχνει να εμπιστεύεται αρκετά τις προβλέψεις τους, βρίσκοντας πολλά κοινά σημεία στην πραγματικότητα. kathara-deutera2-1200x795

Σύμφωνα με τα Μερομήνια λοιπόν:

  • Από 4-10 Φεβρουαρίου προβλέπεται άστατος καιρός
  • Από 11-24 Φεβρουαρίου ήπιος.
  • Από 25 Φεβρουαρίου μέχρι 3 Μαρτίου προβλέπεται χιονιάς και τσουχτερό κρύο

Έτσι λοιπόν όσοι περίμεναν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (29/2 – 2/3) να κάνει καλό καιρό, θα απογοητευτούν και αναμένεται να πετάξουν χαρταετό στα λευκά.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida