Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Λάρισα: Στο Πειθαρχικό γυναικολόγος που απέτρεπε κόσμο από το να εμβολιαστεί

Λάρισα: Στο Πειθαρχικό γυναικολόγος που απέτρεπε κόσμο από το να εμβολιαστεί

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας σηματοδοτεί για μια Λαρισαία γυναικολόγο που απέτρεπε κόσμο από το να εμβολιαστεί, η κλήση της σε απολογία ενώπιον του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΛ, Ντίνο Γιαννακόπουλο, που μίλησε στο OnLarissa.gr, αυτό είναι το πρώτο βήμα, καθώς με βάση τη σχετική νομοθεσία, ο πρόεδρος έχει αυτή τη δικαιοδοσία. Από την έκβαση αυτής της «πρώτης» απολογίας, θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα, στα άλλα πειθαρχικά όργανα του Συλλόγου.

Χθες το πρωί, προέβη σε σχετική παρέμβαση-ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας για το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα ανεχτούμε αντιδεοντολογικές συμπεριφορές».

Η απίστευτη ανάρτηση της γυναικολόγου:

Όπως αναφέρει το onlarissa, υπήρξαν αρκετοί αρνητές των εμβολίων που τη συνεχάρησαν για την «ειλικρίνειά» της, αλλά και πολλοί υποστηρικτές του προγράμματος εμβολιασμού που την επέκριναν για τα λεγόμενά της.

Μεταξύ των σχολίων υπήρχε και κάποιο ενός γιατρού ο οποίος μέχρι πέρυσι υπηρετούσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και πλέον βρίσκεται στην Αγγλία. Ο γιατρός αυτός έδειξε ξεκάθαρα την αντίθεσή του στην ανάρτηση της γυναικολόγου, ζητώντας της να καταθέσει από πού αντλεί όλα αυτά τα στοιχεία, βάσει της επιστήμης της, και εκείνη να του απαντά ότι σέβεται την άποψή του, αλλά θέλει να σεβαστεί και τη δική της, καλώντας τον να μιλήσουν αν το επιθυμεί.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με αφορμή δημοσιεύματα, αναρτήσεις και σχόλια συναδέλφων στα Μ.Μ.Ε και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό που βλάπτουν τη Δημόσια Υγεία, υπενθυμίζει προς όλους τους γιατρούς ότι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας με σαφήνεια επισημαίνει:

»Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα. Η παρουσία του ιατρού πρέπει να περιορίζεται στα αναγκαία για την ενημέρωση πλαίσια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκρύπτεται σκοπός διαφήμισης», και
»Δεν επιτρέπεται η διά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας…».
Επιπρόσθετα, κατά την Ιατρική Νομοθεσία αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα »η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα».

Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, εκ της θεσμικής του θέσης θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, αγωνίζεται κατά προτεραιότητα για την προάσπισή της και διαβεβαιώνει τους συμπολίτες μας ότι δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την »ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»».

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida