Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

«Κουμπί πανικού» ενεργοποιείται στο ΑΠΘ για φοιτητές και προσωπικό – Πώς λειτουργεί η ψηφιακή εφαρμογή (video)

2λ ανάγνωσης
«Κουμπί πανικού» ενεργοποιείται στο ΑΠΘ για φοιτητές και προσωπικό – Πώς λειτουργεί η ψηφιακή εφαρμογή (video)

«Κουμπί πανικού» ενεργοποιείται στο ΑΠΘ για φοιτητές και προσωπικό – Πώς λειτουργεί η ψηφιακή εφαρμογή (video)

Για τη σημαντική πρωτοβουλία της δημιουργίας εφαρμογής που λειτουργεί ως κουμπί πανικού για όσους φοιτητές ή καθηγητές βρίσκονται σε ανάγκη μίλησε στην ΕΡΤ ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου.

«Ένα άγγιγμα στην εφαρμογή, στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου οποιουδήποτε μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας κινείται στο campus και αναγνωρίζει κάποια απειλή ασφάλειας ή κίνδυνο για την υγεία του, θα είναι αρκετό για την άμεση κινητοποίηση της υπηρεσίας ασφάλειας του πανεπιστημίου και την αντιμετώπιση του περιστατικού», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Όπως δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ στην εκπομπή «Από τις Έξι» η εφαρμογή  που θα είναι σύντομα διαθέσιμη θα παρέχει και άλλες δυνατότητες στους χρήστες, όπως πυρκαγιάς, φυσικής καταστροφής ή ανάγκης εξυπηρέτησης ατόμων AMEA.

«Eίναι σημαντικό ότι διατηρείται ακόμα και η ανωνυμία όλων όσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή», επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου, διευκρινίζοντας ότι θα λειτουργεί αποκλειστικά μέσα στο campus. H λήψη της ψηφιακής εφαρμογής είναι προαιρετική.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία

Η υπηρεσία θα είναι άμεσα προσβάσιμη με την εγκατάσταση της σχετικής εφαρμογής (app) για φορητές έξυπνες συσκευές (κινητά και tablets), μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες διανομής εφαρμογών. Πατώντας το κουμπί συναγερμού, οι χρήστες θα κοινοποιούν μέσω της λειτουργίας γεωγραφικού εντοπισμού GPS τη θέση τους, ώστε να σπεύδει άμεσα βοήθεια στο σημείο του συμβάντος.

Η υπηρεσία υλοποιείται με τη φροντίδα του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με εξωτερικό ανάδοχο με ερευνητική εμπειρία σε θέματα γεωχωρικών δεδομένων και αξιοποιώντας την υπάρχουσα γεωχωρική υποδομή του ΑΠΘ (GIS σύστημα).

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *