Η παρουσία βουλευτών… άναψε τα αίματα στο Πολυτεχνείο: Ένταση και χειροδικίες (video)

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης

Η παρουσία βουλευτών… άναψε τα αίματα στο Πολυτεχνείο: Ένταση και χειροδικίες (video)

Μετά τη διακομματική επιτροπή, χαμός έγινε και με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση εδώ», φώναζαν συγκεντρωμένοι.

Λίγη ώρα μετά την ένταση που σημειώθηκε στο Πολυτεχνείο, όταν συγκεντρωμένοι απέτρεψαν την διακοινοβουλευτική επιτροπή από το να εισέλθει στον χώρο και να καταθέσει στεφάνι, πετώντας το μάλιστα, υπήρξε νέος γύρος επεισοδίων.

 

Ομάδα ατόμων αντάλλαξε συνθήματα και ύβρεις, ενώ πιάστηκε και στα χέρια. Και εκτός αυτού, στο στόχαστρο βρέθηκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν για κατάθεση στεφάνου, αλλά… άρπαξαν μερικές μπουνιές και κλωτσιές!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Συγκεκριμένα, λίγο πριν την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα, έφτασε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, με ομάδα φοιτητών να τους εμποδίζει να καταθέσουν τα στεφάνια τους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση εδώ», φώναζαν. Σπρωξίματα, μπουνιές και φωνές συνέθεσαν το σκηνικό.

Το… τάιμινγκ του Μητσοτάκη

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμα του για τη σημερινή επέτειο, έγραφε μεταξύ άλλων: «Ας υποδεχτούμε, φέτος, τη μεγάλη επέτειο μακριά από καπηλείες και ακρότητες».

Εύστοχο το τάιμινγκ…

Η ανάρτησή του:

Σαράντα οκτώ χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε και τιμούμε. Εμπνεόμαστε και τολμούμε. Συλλογιζόμαστε και προχωρούμε!
Τα μηνύματα εκείνων των μεγάλων στιγμών μετατρέπονται, σήμερα, σε καθημερινό προσανατολισμό προς μία ασφαλή Δημοκρατία. Που βαθαίνει τον χαρακτήρα της και απλώνει τα δικαιώματα του πολίτη. Δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα, αλλά υλοποιούμε ζωντανά αιτήματα. Χτίζοντας μία οικονομία, που αυξάνει την ευημερία όλων, σεβόμενη το περιβάλλον. Μια Παιδεία, που προσφέρει εργασία και πρόοδο. Και μία δυναμική κοινωνία, που δεν αφήνει κανέναν πίσω.
Ας υποδεχτούμε, φέτος, τη μεγάλη επέτειο μακριά από καπηλείες και ακρότητες. Με τις σκέψεις μας στην αληθινή κληρονομιά της. Και με τις πράξεις μας ν’ απαντούν στο πρόταγμα της συγκυρίας, που είναι η δημόσια υγεία: Εμβολιαζόμενοι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, προφυλάσσοντας τη ζωή μας και τη ζωή των γύρω μας. Άλλωστε, πριν από όλα, ο Νοέμβρης του 1973 δίδαξε ενότητα και αλληλεγγύη. Κυρίως, όμως, την ώριμη κατάθεση της προσωπικής στάσης στη συλλογική κοινωνική δράση.
Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, οι λέξεις «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» ανανεώνουν το νόημά τους. Εμπνέοντας, πλέον, μία νέα και ισχυρή Ελλάδα. Που, ήδη, αλλάζει και ακμάζει!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!