Έρχεται η νέα διασταύρωση για ανασφάλιστα ΙΧ

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Έρχεται η νέα διασταύρωση για ανασφάλιστα ΙΧ

Ζήτημα χρόνου, πιθανώς και ημερών είναι η πραγματοποίηση της νέας, δεύτερης στη σειρά, διασταύρωσης για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων. Στη φορολογική διοίκηση γίνονται οι τελευταίες δοκιμές για την πραγματοποίηση της διασταύρωσης μεταξύ του αρχείου κυκλοφορούντων οχημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και των αρχείων ασφαλισμένων οχημάτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Η διασταύρωση θα γίνει με βάση μια συγκεκριμένη ημερομηνία (για παράδειγμα την 1η Μαρτίου) και όσα οχήματα ήταν ανασφάλιστα τη συγκεκριμένη ημέρα βάση του αρχείου της ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών θα επιφέρουν στους ιδιοκτήτες τους τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Συγκεκριμένα στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων ΙΧ θα δοθεί προθεσμία 30 ημερών προκειμένου να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματός τους.Η ασφάλιση όμως θα είναι εφικτή μόνο εφόσον καταβληθεί το σχετικό πρόστιμο παράβολο το οποίο θα χρεωθεί στη μερίδα τους στο Taxisnet. Τα πρόστιμα που θα πιστωθούν στο Taxisnet για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα ανέρχονται από 100 έως 250 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τον κυβισμό του οχήματος.

Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

-100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 cc.

-150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 cc και άνω.

-200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 cc.

-250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 cc και άνω.

Μέσα στην ίδια διορία οι ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν ΙΧ τα οποία είτε είναι ασφαλισμένα είτε πλέον δεν τους ανήκουν θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διορθώσουν το λάθος και να διαγραφεί το πρόστιμο που τους επεβλήθη. Να σημειωθεί ότι στην πρώτη διασταύρωση που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 είχαν εντοπισθεί εκατοντάδες χιλιάδες λάθη καθώς τα αρχεία οχημάτων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ήταν σε κακή κατάσταση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων στελεχών στη νέα διασταύρωση αναμένεται να εντοπισθούν περισσότερα από 300.000 ανασφάλιστα οχήματα.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!