Εντολή για αυξημένη προσοχή σε δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ & τράπεζες -Τι συνέβη

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Εντολή για αυξημένη προσοχή σε δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ & τράπεζες -Τι συνέβη

Εντολή για αυξημένη προσοχή σε δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ & τράπεζες -Τι συνέβη

Έγγραφο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καλεί σε εγρήγορση δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ και τράπεζες μετά από την επίθεση χάκερς που δέχτηκαν τα ΕΛΤΑ και η οποία γονάτισε το σύστημά τους, βγάζοντας εκτός σειρά υπηρεσιών.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη ανησυχία για «κυβερνοεπιθέσεις» σε συστήματα που διαχειρίζονται το σύνολο των λειτουργιών του Κράτους ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, η χώρα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα (και) Ρώσων χάκερς μετά την στήριξη που παρείχε στην Ουκρανία.

Η κατάσταση φαίνεται πως έχει κινητοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με το τελευταίο να απευθύνεται εγγράφως σε φορείς και Οργανισμούς που ενδέχεται να στοχοποιηθούν ως “θύματα κυβερνοεγκληματιών”, ζητώντας την αυξημένη προσοχή τους, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με άνοιγμα αλληλογραφίας, ιούς στο internet, εγκατάσταση λογισμικού κτλ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εν τω μεταξύ, σε νέα ανακοίνωση μετά την «κυβερνοεπίθεση» που δέχθηκαν προχώρησαν τα ΕΛΤΑ.

elta

Σύμφωνα με αυτή, «προσδιορίστηκε ότι η στοχευμένη κυβερνοεπίθεση που είχε στόχο την κρυπτογράφηση των κρίσιμων συστημάτων για την επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΛΤΑ, ξεκίνησε από κακόβουλο λογισμικό μηδενικού χρόνου, το οποίο εγκαταστάθηκε σε σταθμό εργασίας και με την τεχνική https reverse shell συνδέθηκε σε υπολογιστικό σύστημα το οποίο ελεγχόταν από ομάδα κυβερνοεγκληματιών».

Όπως επισημαίνουν για την επίλυση του προβλήματος «εξετάζονται ένα προς ένα περισσότερα από 2500 τερματικά συστήματα για λόγους ΙΤ ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα εγκαθίστανται και προγράμματα agent».

Ενημερώνουν παράλληλα ότι σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, η διανομή αλληλογραφίας και δεμάτων θα γίνει κανονικά, αλλά στα καταστήματα δεν θα εξυπηρετούνται οι εισπράξεις λογαριασμών, η αποστολή αλληλογραφίας και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εντολή για αυξημένη προσοχή σε δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ & τράπεζες -Τι συνέβη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!