«Είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων» Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τον Εξαδάκτυλο

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
«Είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων» Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τον Εξαδάκτυλο

«Είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων» Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τον Εξαδάκτυλο

Οι δηλώσεις του πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια, προκάλεσαν σάλο.

Η πρωτοφανής και εκδικητική πρόταση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι που νοσούν από την τσέπη τους ένα μέρος των νοσηλίων τους, προκάλεσε την οργή της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η οποία τον ανακαλεί στην τάξη και του υπενθυμίζει ότι «είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων».

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας και άλλους φορείς, οι δηλώσεις του κ.Εξαδάκτυλου καταδικάζονται «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», ενώ προστίθεται πως «είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ».

Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΙΝΑΠ (Πρόεδρο της οποίας είναι η Ματίνα Παγώνη) για τον παραλογισμό του Προέδρου του ΠΙΣ, «με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18/11/21 δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια.

Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Καλούμε το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...