Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής όλων των ταμείων

Διπλή σύνταξη «ρουσφέτι» σε βουλευτές, δημάρχους, πρώην νομάρχες: Τι καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Διπλή σύνταξη «ρουσφέτι» σε βουλευτές, δημάρχους, πρώην νομάρχες: Τι καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι

Αναδρομικά «δωράκια» σε βουλευτές, δημάρχους και πρώην νομάρχες μέσω της διπλής σύνταξης καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Αναδρομικά ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς διάταξη νόμου, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν και να λάβουν μερικές εκατοντάδες βουλευτές, δήμαρχοι και νομάρχες, εκμεταλλευόμενοι την «εγκύκλιο της ντροπής» που δημοσίευσε πασχαλιάτικα το υπουργείο Εργασίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Όπως αναφέρει, ενώ γνώριζαν ότι δεν θα πάρουν δεύτερη σύνταξη οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, νομάρχες, αντινομάρχες, ακόμα και βουλευτές και είχαν υποβάλλει εδώ και έτη, σχετική αίτηση προς το Ταμείο τους, θα ζητήσουν σήμερα αναδρομικά να τους αποδοθεί η δεύτερη σύνταξη εκ του δημόσιου λειτουργήματος που ασκούσαν σύμφωνα με την εγκύκλιο Τσακλόγλου. Οι αιτήσεις αυτές είχαν απορριφθεί, αλλά η τωρινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μέσω μιας κατάπτυστης εγκυκλίου, θα τις επανεξετάσει. Γι’ αυτό και τους προτρέπει να τις επανυποβάλλουν!

«Πρόκειται για ξεκάθαρο ρουσφέτι, για ολοφάνερη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, η κυβέρνηση και ειδικά το δίδυμο Χατζηδάκη – Τσακλόγλου “κλείνει το μάτι” στους ημέτερους. Αιδώς Αργείοι, οι πολίτες και ειδικά οι συνταξιούχοι, σας πήραν χαμπάρι» επισημαίνεται επίσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην εγκύκλιο που δημοσίευσε την Μεγάλη Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας, χρησιμοποιείται ως επιχείρημα η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ 233/2017) περί επαναχορήγησης σύνταξης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόνο που η συγκεκριμένη γνωμοδότηση είναι εντελώς άσχετη με το ζήτημα των αιρετών και πουθενά δεν αναφέρεται σε αυτούς! «Μιλάμε για πραγματική λαθροχειρία που έχει συντελεστεί από το υπουργείο Εργασίας, με την ευθύνη να βαραίνει τόσο τον υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου και τους μυστικοσυμβούλους του, όσο και τον πολιτικό του προϊστάμενο, Κωστή Χατζηδάκη. Όμως πάνω απ’ όλους, η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τόσες μέρες που έχει αναδειχθεί το θέμα, έχει επιλέξει την οδό της “σιωπής”».

Και τονίζεται, μεταξύ άλλων:

«Την ώρα που 85.000 συνταξιούχοι, μάταια περιμένουν να λάβουν εδώ και 72 μήνες, την προσαύξηση που δικαιούνται λόγω παράλληλης ασφάλισης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποφάσισε να μοιράσει «από την κλειδαρότρυπα», μερικά εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο θέμα που προκύπτει είναι ηθικό. Δεν μπορεί με 4 χρόνια πληρωμένες εισφορές να παίρνει κάποιος βουλευτής, νομάρχης και δήμαρχος κλπ σύνταξη ίση με εκείνη που παίρνει κάποιος συνταξιούχος με 40 χρόνια δουλειάς. Είναι απαράδεκτο».

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida