Κωτσιδης Στέφανος

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Πώς θα δουν οι δικαιούχοι τα αποτελέσματα

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Πώς θα δουν οι δικαιούχοι τα αποτελέσματα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα μέσω του νέου προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» και τώρα έρχονται τα τελικά αποτελέσματα με τους δικαιούχους.

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», καθώς τώρα έρχονται τα τελικά αποτελέσματα με τους δικαιούχους. Εγκρίθηκαν περίπου 1 στις 3 αιτήσεις, ξεπερνώντας τις 95.000 σε αριθμό, καλύπτοντας ένα συνολικό προϋπολογισμό της τάξεως των 99.984.006 ευρώ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Για το πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα, έχει δημιουργηθεί μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα από την κυβέρνηση. Επομένως, αυτό που έχεις να κάνεις αρχικά, είναι να επισκεφτείς το allazothermosifona.gov.gr.

  • Στο κάτω αριστερά μέρος της σελίδας θα βρεις σε πράσινο φόντο το κουμπί: «Είσοδος στην Ψηφιακή Πλατφόρμα Αιτήσεων».
  • Αυτόματα, οδηγεί στη σελίδα εισόδου του TaxisNet. Εδώ είναι απαραίτητο το όνομα χρήστη και ο κωδικός.
  • Στη συνέχεια ανοίγει η προσωπική καρτέλα. Εκεί φαίνεται το στάσιο της αίτησης και η πλατφόρμα αναφέρει αν έχει εγκριθεί ή όχι.

Για το νέο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» ισχύει η έκδοση επιταγών. Στην περίπτωση της επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα, εκδίδονται δυο vouchers. Το πρώτο voucher χρησιμοποιείται για την αγορά του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα ενώ το δεύτερο, μπορεί προαιρετικά να επιδοτήσει τη δαπάνη όλων των απαραίτητων εργασιών για τη σωστή τοποθέτησή του, την απεγκατάσταση του παλιού ηλεκτρικού και την εγκατάσταση του νέου ηλιακού, τα εξαρτήματα που θα χρειαστούν κ.α.

Τα vouchers αυτά, φέρουν τη μορφή κωδικών. Ειδικότερα, πρόκειται για μοναδικούς κωδικούς που θα φύγουν στο email του δικαιούχου και στο κινητό με SMS. Η επιδότηση ξεκινάει από 50% ενώ μπορεί να φτάσει έως και το 60% του συνολικού κόστους.

Ειδικά για την αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί το μέγιστο να ανέλθει στα 970 ευρώ. Το δεύτερο voucher, αυτό της εγκατάστασης/απεγκατάστασης μπορεί να φτάσει έως 150 ευρώ.

Ηλιακός θερμοσίφωνας: Το κόστος και η εγκατάσταση

Μόνο το στήσιμο της βάσης του ηλιακού κοστίζει 100 με 150 ευρώ στην τελική του θέση και όχι μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση που θα τον καθιστά έτοιμο προς χρήση. Για παράδειγμα την εγκατάσταση ηλιακού διπλής ενέργειας σε ένα διαμέρισμα 3ου ορόφου σε πολυκατοικία 5 ορόφων το συνολικό κόστος κυμαίνεται πάνω από 500 ευρώ καθώς μπορεί να προκύψουν έξτρα κόστη.

Από την άλλη, για την περίπτωση όπου η πολυκατοικία έχει ταράτσα, θα πρέπει να υπολογιστεί η απόσταση από την ταράτσα έως την οικία

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης