Σφυρίζει το τρενάκι των Χριστουγέννων και ξεκινά τα δρομολόγια του μέσα στην πόλη της Πτολεμαΐδας!

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Σφυρίζει το τρενάκι των Χριστουγέννων και ξεκινά τα δρομολόγια του μέσα στην πόλη της Πτολεμαΐδας!

Σφυρίζει το τρενάκι των Χριστουγέννων και ξεκινά τα δρομολόγια του μέσα στην πόλη της Πτολεμαΐδας!

 

Σφυρίζει την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί το τρενάκι των Χριστουγέννων και ξεκινά τα δρομολόγια του μέσα στην πόλη της Πτολεμαΐδας προσφέροντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να χαρούν, σε ένα εορταστικό περιβάλλον, μεγάλες διαδρομές και να απολαύσουν ομορφιές του τόπου που ζουν.

 

Με αφετηρία τον χώρο της Λαϊκής Αγοράς το ομορφοστολισμένο τρενάκι θα διέρχεται από δεκαπέντε σημεία της Πτολεμαΐδας( Δημοτική Βιβλιοθήκη, Κεντρική πλατεία, Παλαιό Πάρκο, Δημοτικό Ωδείο, Παλαιοντολογικό Μουσείο, Μουσικό Σχολείο, Πνευματικό Κέντρο, Θρακική Εστία Εορδαίας, Β΄ΚΑΠΗ, Καλός Σαμαρείτης, πάρκο Τ/Θ, Πέτρινο σχολείο, Πολιτιστικός Σύλλογος Κομάνου, Κεντρική πλατεία), ενώ, προβλέπονται και τρείς στάσεις.  Η πληρότητα σε κάθε βαγόνι, λόγω των υγειονομικών μέτρων, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 85%, ενώ, όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα. Τα δρομολόγια του τρένου : από τις 10 το πρωί έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00.

Χριστουγεννιάτικες  κατασκευές από τα χέρια Εθελοντών προσφέρει και φέτος ο Σύλλογος Γονέων – κηδεμόνων φίλων ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, στο γραφείο του επί της Οδού Νοσοκομείου 7 στην Πτολεμαΐδα, προσβλέποντας στην αγάπη και στη  στήριξη του κόσμου, αφού τα έσοδα της εορταγοράς θα διατεθούν για τη λειτουργία του Κέντρου φροντίδας Παιδιού. Χιονισμένα δέντρα αλλά και  παραμυθένιες παραστάσεις, ξυλόγλυπτες  συνθέσεις, πάντα στο πνεύμα των ημερών, διακοσμητικά αντικείμενα, αρωματικά σαπούνια,  ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής επώνυμου δημιουργού, περιλαμβάνει η Χριστουγεννιάτικη συλλογή ενώ οι τιμές είναι προσιτές σε κάθε βαλάντιο, από ένα μέχρι και διακόσια πενήντα Ευρώ (ο πίνακας).

Η κίνηση, σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν και λόγω της Υγειονομικής κρίσης, είναι καλή, τα εκθέματα προβάλλονται διαδικτυακά μέσω του facebook του Συλλόγου, ενώ, παραγγελίες μεταφέρονται και κατ΄ οίκον. Η εορταγορά λειτουργεί από τις 9 το πρωί – έως τις 14:00 και από τις 17:00- 21:00 καθημερινά και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η Θρακική Εστία Εορδαίας καλεί τα μέλη και τους φίλους της στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην πλατεία Σαράντη Αρχιγένη μπροστά από τα γραφεία της για να ακολουθήσει η γιορτή της τσιγαρίδας.

Χριστουγεννιάτικο ΒΑΖΑΑR διοργανώνουν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής  Απασχόλησης του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Κοζάνης, έως και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου. Το ΒΑΖΑΑR λειτουργεί  στο Φουαγιέ της αίθουσας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» της Λέσχης Αξιωματικών Κοζάνης από τις  10:00 έως τις 14:00 και  από τις 17:30 έως τις 20:30. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Κέντρου Δημιουργικής  Aπασχόλησης. Στο χώρο του bazaar υπάρχουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, γλυκά, κεριά  και δώρα που κατασκεύασαν τα παιδιά του Συλλόγου με τη βοήθεια των εθελοντριών.

 

 

 

Mαίρη Κεσκιλίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...