Πτολεμαΐδα: Σε πρώτο πλάνο οι αγροτικές ευκαιρίες, σε επιτυχημένη εκδήλωση για την επιχειρηματική ανάπτυξη

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Σε πρώτο πλάνο οι αγροτικές ευκαιρίες, σε επιτυχημένη εκδήλωση για την επιχειρηματική ανάπτυξη

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η πολύ-επίπεδη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος  «“Αγροτικές Ευκαιρίες στην Δ. Μακεδονία : Προς ένα άλλο Μοντέλο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης”» στο πλαίσιο της 10ης επετειακής έκθεσης Egnatia Expo 2018 η οποία διεξήχθη την Κυριακή 17 Ιουνίου  2018 στην Αίθουσα “Παλατάκι” του Ξενοδοχείου Παντελίδης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Γιώργος Ηλιόπουλος, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας-Εορδαίας, που αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της έκθεσης και σε εκπαιδευτικό επίπεδο με τις σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις που φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά και απευθυνόντουσαν  σε πλήθος επιχειρηματικού κόσμου.

Την ανάγκη να πορευτεί ο αγροτικός τομέας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, και ιδιαίτερα η δενδροκομία με την Γεωργία Ακριβείας, ανέπτυξε ο Γεωπόνος Τσακίρης Στράτος, ιδιοκτήτης της «ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην συνέχεια ο Γεωπόνος Αρσενίδης Σωτήρης , Πρόεδρος της Εταιρείας ΓΕΩΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΙΚΕ παρουσίασε  το νομικό πλαίσιο για σύσταση και λειτουργία των Ομάδων Παραγωγών στον Αγροτικό Τομέα καθώς και τα επενδυτικά εργαλεία της Νέας Προγραμματικής Περιόδου.

Ακολούθως, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες  για την αναγέννηση του αγροτικού τομέα, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με πλήρη ενημέρωση των αγροτών αλλά και όσων σκοπεύουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα σε θέματα Φορολογίας από την Οικονομολόγο Λαζαρίδου Ασημούλα.

Τέλος, η Λαζαρίδου Ερμιόνη, ιδρύτρια της Lazaridou Consulting Corp, Εταιρείας  Συμβούλων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, που ανέλαβε και τον ρόλο της συντονίστριας στην εκδήλωση, ανέπτυξε στην ομιλία της την αναπτυξιακή διάσταση της Επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο μέσα από το πρόγραμμα LEADER καθώς και οι δυνατότητες γεωργών και μη, για ένταξή τους σε αυτό για τις  Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Γρεβενών.

Ο σκοπός της εκδήλωσης να αναδειχθεί η προστιθέμενη αξία μέσω βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών στον αγροτικό τομέα που  απευθυνόταν σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών του αγροδιατροφικού τομέα από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής  Μακεδονίας επετεύχθη,  καθώς το κοινό ανταποκρίθηκε δυναμικά με την πολυπληθή παρουσία του.

Την Έκθεση διοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το ΕΒΕ Ν. Κοζάνης, υπό την αιγίδα της ΕΣΕΕ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Εορδαίας και της ΔΕΗ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

 Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Σε πρώτο πλάνο οι αγροτικές ευκαιρίες, σε επιτυχημένη εκδήλωση για την επιχειρηματική ανάπτυξη Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Σε πρώτο πλάνο οι αγροτικές ευκαιρίες, σε επιτυχημένη εκδήλωση για την επιχειρηματική ανάπτυξη Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Σε πρώτο πλάνο οι αγροτικές ευκαιρίες, σε επιτυχημένη εκδήλωση για την επιχειρηματική ανάπτυξη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!