Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Θεόδωρου Κωνσταντινίδη, «Το πνεύμα της ουτοπίας και η γενιά του ξεριζωμού» με την υποστήριξη του Δήμου Εορδαίας.

Παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Θεόδωρου Κωνσταντινίδη, «Το πνεύμα της ουτοπίας και η γενιά του ξεριζωμού» με την υποστήριξη του Δήμου Εορδαίας.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και οι εκδόσεις «βερενίκη», με την υποστήριξη του Δήμου Εορδαίας, υποδέχονται τον συγγραφέα Δρ.Θεόδωρο Ε. Κωνσταντινίδη  και παρουσιάζουν το νέο του πόνημα, «Το πνεύμα της ουτοπίας και η γενιά του ξεριζωμού», που κυκλοφορεί από  τις εκδόσεις «βερενίκη».

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 5 Μαρτίου και 7.00μ.μ. στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

Το βιβλίο, θα προλογίσουν ο Παύλος Ταγτεβερενίδης, φιλόλογος-διευθυντής του Μουσικού σχολείου και η Σοφία Καλμανίδου, βιβλιοθηκονόμος.

Θα ακουστούν απαγγελίες αποσπασμάτων του βιβλίου, από τους μαθητές: Ζωή Γκέρτση, Παναγιώτη Ορφανίδη και Σωκράτη Ορφανίδη, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Χορωδία του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Σοφία Τουμανίδου, Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

 

Σύντομο βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Θεόδωρος Ευσταθίου Κωνσταντινίδης, γεννήθηκε στο Κλείτος Κοζάνης κι είναι παντρεμένος με δύο γιους οι οποίοι ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα σε πανεπιστήμια της Αγγλίας. Είναι γνωστός στον Ελληνισμό της Βάδης Βυρτεμβέργης και ξεχωριστή προσωπικότητα ως καθηγητής στην Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διετέλεσε καθηγητής στο Τμήμα Μετεκπαίδευσης Ελλήνων Εκπαιδευτικών της Ανωτάτης Παιδαγωγικής Σχολής στην πόλη Ludwigsburg και Συντονιστής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είναι Δρ. Κοινωνιολογίας και Επιστημών Συμπεριφοράς και κάτοχος Diplom –paed. Ρ.H. Esslingen, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, τ. Συντονιστής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελληνόπουλων Βάδης Βυρτεμβέργης, τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Κοζάνης και Μέλος Δ.Ε. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Βιβλιογραφία του συγγραφέα:

l Εκπαίδευση και κοινωνία

l Πορείες, σχέδια διδασκαλίας

l Κουλτούρα-Καθημερινή πραγματικότητα και εκπαίδευση

l Κοινωνιολογία του σχολείου και της σχολικής τάξης

l Η Αντιγόνη του Σοφοκλή στην ποντιακή διάλεκτο

l Οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη στην ποντιακή διάλεκτο

l Ο υπέρ αδυνάτου λόγος του Λυσία στην ποντιακή διάλεκτο

l Ποντιακά παροιμίας, ρήσεις και ανέκδοτα

l Το πνεύμα της ουτοπίας και η γενιά του ξεριζωμού

 

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida