9.9 C
Πτολεμαΐδα
17 Απρίλιος 2021ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Δ΄ Παγκόσμιο συνέδριο Αμφικτυόνων με θέμα “Ο απανταχού ελληνισμός – διαχρονικές του αξίες”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2017 στο υπερσύγχρονο ξενοδοχείο Πόρτο Παλλάς στο λιμάνι Θεσσαλονίκης το Δ΄ Παγκόσμιο συνέδριο Αμφικτυόνων με θέμα “Ο απανταχού ελληνισμός – διαχρονικές του αξίες” το οποίο τελούσε υπο την αιγίδα της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά τον αγιασμό από τον ιερέα εκπρόσωπο του Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ακολούθησε ενός λεπτού σιγή για τα αποβιώσαντα μέλη της Αμφικτυονίας Ελληνισμου Νίκο Αστρινίδη, Δημήτρη Θέμελη, Δημήτρη Κύρου, Πόπη Σφαλαγκάκου, Κωνσταντίνο Κύρκου, Εμμανουήλ Χλειουνάκη, Μαρία Διαμαντάκη, Ελένη Μπουρίτσα – Μουζάκη, Αντιγόνη Τσάμη, Λάζαρο Μέλιο, Λάμπη Γερεμτζέ, Καίτη Τσιότσκα.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν η δημοσιογράφος Χατζηεμμανουήλ Μάρνη, η κ. Κλέλια Χαρίση και η κ. Αναστασία Χ. Παπαδοπούλου.

Συντονιστές του συνεδρίου ήταν ο Αλέκος Δαφνομίλης, ο κ. Ευστάθιος Πελαγίδης, ο κ. Κώστας Νίγδελης, και ο κ. Πέτρος Μπέσπαρης.

Την κύρηξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θάνος Αλέξανδρος εκπροσωπώντας των Περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιτσικώστα Απόστολο. Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου της Αμφικτυονίας Ελληνισμού κ. Μπουκόνη Δημήτριου.

Κατόπιν ακολούθησαν εισηγήσεις όπως προέβλεπε το πρόγραμμα και έγιναν βραβεύσεις φορέων και προσωπικοτήτων για την πολιτιστική και κοινωνική τους προσφορά.

Το συνέδριο πλαισίωσαν οι χορωδίες “Μακεδόνες”, το μουσικό σχήμα “Έρως Ελλάς” και ακούστηκε μουσική της φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιαίων  και έκλεισε με χορούς και τραγούδια το χορευτικό συγκρότημα του λυκείου Ελληνίδων.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάσθηκε και το ανθολόγιο του ΣΤ’ Παγκόσμιου ποιητικού διαγωνισμού ενώ απαγγέλθηκαν ποιήματα από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους καθηγητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρόεδροι και μέλη πολιτιστικών – κοινωνικών φορέων και συλλόγων καθώς και απλοί πολίτες. Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του ο Υποστράτηγος κ. Γρηγόρης Γρηγοριάδης διοικητής της μεραρχία υποστηρίξεως. Με πλακέτες βραβευθήκαν οι κ.κ. Πέτρος Πετρακάκης Πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας, η κ. Πετρίδου Άννα Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου – χορωδία “Οι Μακεδόνες”, το ιστορικό Γυμνάσιο Τσοτυλίου, το Λύκειο Ελληνίδων, ο σύλλογος ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας, η Αντικαρκινική εταιρεία Μακεδονίας και Θράκης, το ιστορικό λαογραφικό μουσείο Μητρόπολης Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως, το λαογραφικό μουσείο Σιάτιστας (Χρήστου Τσιότσιου – Τατιάνας Ντέρου), το ιερό ίδρυμα  Ανατολικής Ρωμυλίας “Αγία Τριάδα”, η πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων Ρουμελιωτών “Ποσάρ”, ο πολιτιστικός φορέας “Ελλήνιον”, η εταιρεία νόσου Αλτσχάϊμερ, το λαογραφικό μουσείο Σαμοθράκης (Μαρία Βερβέρη – Κράουζε), το πολιτισμικό και γεωλογικό μέλαθρο Ρόδου (“Μουσείο” Σπύρου Κατσούρη), το μουσείο Λιμναίου πολιτισμού “Κάρλας”, το εθνολογικό και λαογραφικό μουσείο Βάβδου Χαλκιδικής (Πασχάλης Ταταρίδης) και τέλος στο πρόσωπο όλων μας εκπροσωπόντας το τμήμα της ελληνίδας μάνας για την προσφορά τιμήθηκε η κ. Καφά Χρυσούλα

Δημόσιες σχέσης και επικοινωνία ήταν η κ. Παρθένα Τσοκτουρίδου, Αναστασία Χατζή, Νατάσα Καραμανλή, Μαρία Αγιανίδου

Ακολουθούν ΒΙΝΤΕΟ και  φωτοστιγμιότυπα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 


Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.