Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η πρώτη συνάντηση Παιδικών-Νεανικών Χορωδιών που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας!

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η πρώτη συνάντηση Παιδικών-Νεανικών Χορωδιών που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η πρώτη συνάντηση Παιδικών-Νεανικών Χορωδιών που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙ”, το Σάββατο 1 Απριλίου. Έξι χορωδίες με πάνω από 200 νεαρούς χορωδούς από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας τραγούδησαν στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

 

Στο χορωδιακό εργαστήρι με τον μαέστρο Νίκο Στ. Ευθυμιάδη όλα τα παιδιά δοκίμασαν εξειδικευμένες τεχνικές και εργάστηκαν μαζί πάνω σε δοσμένο ρεπερτόριο. Η κάθε χορωδία συνδυάζοντας αρμονικά τη μουσική και την κίνηση παρουσίασε το ρεπερτόριό της σε μία συναυλία που είχε ροή και παλμό. Η σκηνή του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας αποδείχτηκε μικρή, όταν όλοι οι νεαροί χορωδοί την κατέκλυσαν και τραγούδησαν με μία φωνή κερδίζοντας το δυνατό χειροκρότημα του κοινού.

 

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε: την παιδική χορωδία του Κέντρου Νεότητας “Ο Άγιος Κήρυκος” της Ι.Μ. Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων, τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, την παιδική χορωδία του Ωδείου Φλώρινας, την παιδική  χορωδία του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου και τους μαέστρους τους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας. Από το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας. Τα μέλη της αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο για την πολύ καλή τους εμφάνιση αλλά και για τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν, καθώς παράλληλα προετοιμάζουν και παρουσιάζουν το διάστημα αυτό και το Ορατόριο «Οι Επτά Λόγοι Του Χριστού στον Σταυρό» του συνθέτη Παναγιώτη Δημόπουλου, με τρεις συναυλίες στην Πτολεμαΐδα (Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου), στην Κοζάνη (Αίθουσα Τέχνης) και στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.)

 

Την εποπτεία και ευθύνη της υλοποίησης του Φεστιβάλ είχαν οι καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, Έμη Τσιούρα και Νικολέτα Παπάζογλου. Χάρη στον εξαιρετικό συντονισμό του Μουσικού Σχολείου τόσο οι παιδαγωγικοί-εκπαιδευτικοί όσο και οι καλλιτεχνικοί στόχοι της διοργάνωσης επιτεύχθηκαν απολύτως.

 

Το υψηλό επίπεδο των μαέστρων που προετοιμάζουν τις χορωδίες είναι εχέγγυο του ποιοτικού αποτελέσματος. Η στήριξη του μουσικόφιλου κοινού της Πτολεμαΐδας είναι το σημαντικότερο εφόδιο για να συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία.

 

Με τιμή

Ο Διευθυντής του

Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Γιώργος  Μαμάτσιος

 

 

 

 

 

         

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!