Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Σκιαθά “Ευγενία”, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. (Φωτογραφίες)

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Σκιαθά “Ευγενία”, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. (Φωτογραφίες)

Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ

 

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΙΑΘΑ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

Η έκδοση της ποιητικής Συλλογής του Αντώνη Δ. Σκιαθά “Ευγενία”, σηματοδοτεί στην εποχή της κρίσης μια πρόταση για την ανάγνωση των γεγονότων του εικοστού αιώνα μέσα από μία καινούρια αφηγηματική διαδικασία. Οι παρουσιάσεις αυτής της ποιητικής τριλογίας, που συμβολικά φέρει ως τίτλο το όνομα της κόρης του ποιητή, προγραμματίζονται η μία μετά την άλλη σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

 

 

 

 

Σε ένα τριήμερο γεμάτο ποίηση η Δυτική Μακεδονία τίμησε τον πατρινό ποιητή Αντώνη Δ. Σκιαθά. Στην Πτολεμαΐδα τον Αντώνη Σκιαθά υποδέχτηκε το πολιτιστικό Φεστιβάλ της Πόλης με τίτλο “Η Πόλη Γιορτάζει”, στην Κοζάνη το Αρχείο Ιστορίας και Τέχνης και στο 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας ο σύλλογος διδασκόντων του εκπαιδευτηρίου.

 

Για το έργο του ποιητή μίλησαν: ο Χάρης Κοντοσφύρης (Αναπληρωτής Καθηγητής Τ.Ε.Ε.Τ, Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), η Πίστη Κρυσταλλίδου (Δημοτική Σύμβουλος Εορδαίας), ο Δημήτρης Πορφύρης (κριτικός και μελετητής της ελληνικής λογοτεχνίας), ο Γιώργος Παπαθανασίου (πρόεδρος του Αρχείου Ιστορίας και Τέχνης). Την εκδήλωση συντόνισε η δικηγόρος Λένα Τζιούφα ένω ποιήματα από την Ευγενία διάβασαν οι: Στράτος Ιορδανίδης, Δέσποινα Κωσταντινίδου, Γιώτα Παπαδοπούλου και Γλυκερία Παπαδοπούλου.

 

Οι ομιλητές, παρουσιάζοντας την Ευγενία μίλησαν για την πολυεπίπεδη στόχευση και την ιδιαίτερη ιστορική ευαισθησία της συλλογής, η οποία συνομιλώντας τόσο με τον χρόνο όσο και με εμβληματικές παρουσίες της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ατενίζει με θάρρος το μέλλον. Η ελληνικότητα και η ιστορικότητα, όπως τονίστηκε, αποτελούν το υπέδαφος της ποιητικής του Σκιαθά, μιας ποιητικής που αναδεικνύει και επικαιροποιεί σημαίνοντα σύμβολα μιας πλούσιας παράδοσης.

 

Με το βλέμμα στο μέλλον, η Ευγενία, αξιώνει τη δική της θέση στην Ελληνική Γραμματεία, ενώ οι φίλοι της ποίησης ανά την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία αργά ή γρήγορα να τη «συναντήσουν», καθώς προγραμματίζονται συνεχείς «στάσεις παρουσιάσεων» σε αρκετές πόλεις ακόμα.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Σκιαθά “Ευγενία”, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. (Φωτογραφίες) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Σκιαθά “Ευγενία”, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. (Φωτογραφίες) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Σκιαθά “Ευγενία”, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. (Φωτογραφίες) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Σκιαθά “Ευγενία”, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. (Φωτογραφίες) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Σκιαθά “Ευγενία”, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. (Φωτογραφίες) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Σκιαθά “Ευγενία”, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. (Φωτογραφίες) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Σκιαθά “Ευγενία”, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. (Φωτογραφίες) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αντώνη Σκιαθά “Ευγενία”, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. (Φωτογραφίες)

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!