Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αυλών

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αυλών

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αυλών

 

Στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων διαφόρων ιστορικών περιόδων των Αυλών παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης. Πρόκειται για το μνημείο που η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σοφία Νικολαΐδου αιτήθηκε τον Ιανουάριο 2021 για την χρηματοδότησή του από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο κ. Τσιούμαρης εισηγήθηκε στην 45η Οικονομική Επιτροπή το θέμα « Προμήθεια υλικών για την αποπεράτωση Μνημείου Πεσόντων Αυλών» για ένταξή του στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) προϋπολογισμού 14.532,80€ και έλαβε ομόφωνα την έγκρισή της και με την αγαστή συνεργασία των Διευθύνσεων Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε άμεσα το καλαίσθητο μνημείο από τον Γιάννη Τερνενόπουλο με μάρμαρο Τρανοβάλτου.

Στην χθεσινή σεμνή τελετή ο κ. Τσιούμαρης και ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου προέβησαν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου όπου έχουν χαραχθεί τα ονόματα των Πεσόντων των Αυλών και το απόσπασμα από ποίημα του Κωστή Παλαμά: « Πνοές κι αν πλανάστε σε άλλη ζωή, λείψανα κι αν κοιμάστε, σας λειτουργώ στη δόξα μου. Μακαρισμένοι να ΄στε!»

 

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αυλών Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αυλών Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αυλών Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αυλών Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αυλών Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αυλών Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αυλών

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!