1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ – Ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ - Ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ – Ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας

 

Ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας, το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών το οποίο θα πραγματοποιηθεί  από 1 εως 3 Ιουλίου 2022 στο Βελβεντό Κοζάνης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» θα συμμετέχουν 15 χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου από την έναρξη την Παρασκευή 1η Ιουλίου έως τις  Κυριακή 3 Ιουλίου οι διοργανωτές επιχειρούν κάτι το διαφορετικό.

Με σύμμαχο τον καιρό και τον Βελβεντινό αέρα, οι χορωδοί θα μας ταξιδέψουν σε τόπους μακρινούς αλλά και κοντινούς με τραγούδια κλασσικά αλλά και παραδοσιακά. Επίσης θα παρουσιαστούν παραδοσιακά δρώμενα αποκαλύπτοντας έτσι το μεράκι των διοργανωτών να γνωρίσουν στις νέες γενιές αλλά και να αφυπνίσουν στις παλαιότερες, τα ήθη, τις αρχές και τις παραδόσεις μας.

 

Το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών έχει σαν σκοπό να καθιερωθεί και εδραιωθεί σαν θεσμός, με κύριους στόχους την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η διάδοση, η προβολή και η ανύψωση της χορωδιακής μουσικής, που συμβάλλει στην ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την προβολή της μουσικής, μέσω της συνεργασίας των χορωδιών.

Η Τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, ώρα 19:00, στο Ανοιχτό Θέατρο του Αθλητικού κέντρου Βελβεντού, ενώ η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

Το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βελβεντό, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμος Βελβεντού και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Βελβεντού.

 

Σας περιμένουμε !!!

 

 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση με λεωφορείο εντός του Βελβεντού, με αφετηρία στο κέντρο, στο σημείο ¨ΠΛΑΤΑΝΟΣ¨

 

 

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022: Χορωδίες παιδικών, εφηβικών & νεανικών τμημάτων

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022: Χορωδίες ενηλίκων

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022: Σεμινάριο

 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ KAI ME  LIVE STREAMING

 

1η Ημέρα

https://www.youtube.com/watch?v=Tcij-rq-Z-I

 

2η Ημέρα

https://www.youtube.com/watch?v=lj0fg5zWOm4

 

www.velventinesfones.gr

 

 

Με τιμή

το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής

«Βελβεντινές Φωνές»

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ - Ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ - Ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!