ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ… ΙΣΤΟΡΙΑ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΡΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ο Ολλανδός ιστορικός του πολιτισμού Johan Huizinga χαρακτηρίζει τον άνθρωπο ως «Homo Ludens» (Ο παίζων άνθρωπος). Θεωρεί ότι το παιχνίδι μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη βιολογική και πνευματική ανάπτυξη καθώς και τη δημιουργικότητά μας. Γι’ αυτό και η μάθηση μέσα από το παιχνίδι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστική αλλά και αποτελεσματική.

Στα πλαίσια συνεργασίας και αμοιβαίων επισκέψεων των Γυμνασίων Κρόκου και Ανατολικού Εορδαίας, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 μαθητές της Α΄ τάξης από το Γυμνάσιο Κρόκου μαζί με συνοδούς καθηγητές επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Ανατολικού Εορδαίας και συναντήθηκαν με μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Ανατολικού. Όλα μαζί τα παιδιά και των δύο σχολείων συμμετείχαν σε παιχνίδια και βιωματικές δράσεις, οι οποίες σχεδιάστηκαν στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος για την Αρχαία Ιστορία Α΄ Γυμνασίου από τους καθηγητές του Γυμνασίου Ανατολικού, Δελιόπουλο Γιώργο και Αθηνά Βαρσαμίδου.

Τα παιδιά αξιοποίησαν τις ιστορικές τους γνώσεις πάνω στην Αρχαία Ιστορία, παίζοντας με αυτοσχέδια puzzle, μέσα από παιχνίδια ρόλων, παντομίμα, παιχνίδια με κάρτες και μουσικές καρέκλες, καθώς και μέσα από χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς. Ο στόχος ήταν να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν την ιστορική γνώση ευχάριστα, βιωματικά και ομαδοσυνεργατικά, ενώ παράλληλα να αναπτύξουν μια θετική στάση και εσωτερικά κίνητρα μάθησης απέναντι στον γνωστικό κλάδο της Ιστορίας. Οι αντιδράσεις, η ευχάριστη διάθεση και τα χαμόγελα των παιδιών αποδεικνύουν ότι ο στόχος επετεύχθη.

Η συγκεκριμένη δράση συνοδεύτηκε από την άριστη φιλοξενία του διευθυντή του Γυμνασίου Ανατολικού, κ. Χαρίλαου Πράπα, αλλά και την άψογη συνεργασία όλων των καθηγητών που συμμετείχαν από το Γυμνάσιο Κρόκου και το Γυμνάσιο Ανατολικού.

 

IMG 20180516 100801 IMG 20180516 101032 KROKOS2

 

Δείτε Επίσης

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ     Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα εορτασθεί σε ολόκληρη τη χώρα η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Την ημέρα

Διαβάστε περισσότερα »
Με εκθέσεις και παρουσίαση βιβλίου τιμά το 1821 ο Δήμος Εορδαίας.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με εκθέσεις και παρουσίαση βιβλίου τιμά το 1821 ο Δήμος Εορδαίας.

Με εκθέσεις και παρουσίαση βιβλίου τιμά το 1821 ο Δήμος Εορδαίας. Με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Δήμος Εορδαίας τιμά τους αγωνιστές

Διαβάστε περισσότερα »
Οι προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΔΜ στη δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου της απολιγνιτοποίησης
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση με θέμα ¨Ο Μηχανικός του μέλλοντος στην Ναυτιλίᨻ

Εκδήλωση με θέμα ¨Ο Μηχανικός του μέλλοντος στην Ναυτιλίᨻ       Το Σάββατο 23/10/2021 και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Κοζάνη (Μπουσίου & Εστίας

Διαβάστε περισσότερα »
Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα - Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη - Πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας (βίντεο)
ΔΕΗ

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα – Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη – Πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας (βίντεο)

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα – Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη – Πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.      

Διαβάστε περισσότερα »
ΔΕΗ

Eordaialive.com: Τι είπε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ( βίντεο)

Eordaialive.com: Τι είπε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.    

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida