Σημαντικό γεγονός για την Εκπαιδευτική Κοινότητα της Εορδαίας, η θεμελίωση του 12/θέσιου 10ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 η τελετή Αγιασμού της θεμελίωσης του 12/θέσιου 10ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ Πτολεμαϊδας , υπό τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Μανάδη , συνεπικουρούμενου από τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο. Τη θεμελίωση του έργου έκαναν ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, παρουσία φορέων , εκπαιδευτικών , μαθητών και οι πολιτών της περιοχής.

Στην καλή συνεργασία του με τον Δήμαρχο Εορδαίας για την επίτευξη του σύγχρονου αυτού έργου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ευχόμενος «να είναι ισχυρό το Σχολείο και να προσφέρει γνώση στα παιδιά της Πόλης» .

Υποδεχόμενος τους παρισταμένους ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης εμφανώς συγκινημένος για την θετική κατάληξη της διεκδίκησης του έργου , καθώς επιλύεται ένα χρονίζον τοπικό πρόβλημα και ένα πάγιο αίτημα της Εκπαιδευτικής Κοινότητας της περιοχής , ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ,τη Διαχειριστική Αρχή , τους Μηχανικούς του Δήμου, το Γραφείο Προγραμματισμού και όσους συνέβαλλαν στην επίτευξη του στόχου, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εκπαιδευτική υποδομή , που έρχεται να συμπληρώσει τις υφιστάμενες σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πτολεμαΐδας.

Αίσθηση προκάλεσε η προτροπή του Πατρός Νικηφόρου προς όλους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία Ξακουστή» , ενώ ευχάριστη έκπληξη για τους παρισταμένους αποτέλεσε η ανάγνωση κειμένου, για την υποδοχή του νέο Σχολείου από την μικρή Αλεξάνδρα μαθήτρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου.

 

eordaialive eordaialive eordaialive eordaialive eordaialive eordaialive eordaialive

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida