«Περί σοφίας ο λόγος » – Το 5ο αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης στη φιλοσοφία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Περί σοφίας ο λόγος»

Το 5ο αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης στη φιλοσοφία

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στις 19.00

ΚΟΖΑΝΗ 12/3/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τo πέμπτο αφιέρωμα στη φιλοσοφία συνεχίζεται η σειρά των εκδηλώσεων ¨Περί σοφίας ο λόγος¨ τις οποίες φιλοξενεί η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης στο Αμφιθέατρο της την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 σε νέα ώρα, στις 19.00.

Τα αφιερώματα επιμελείται η κ. Γερούση Ελένη, εκπαιδευτικός και διδάκτορας φιλοσοφίας του ΑΠΘ, που αυτή τη φορά δίνει το λόγο στον κ. Γιώργο Μωραΐτη, μεταδιδακτορικό ερευνητή πολιτικής φιλοσοφίας, που θα παρουσιάσει το θέμα «ελευθερία καιεξουσία στη σκέψη του Ζαν- Ζακ Ρουσσώ».

Ελευθερία και εξουσία στη σκέψη του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ

Ποιος είναι ο πυρήνας και η σημασία της πολιτικής σκέψης της περιόδου του Διαφωτισμού; Ποια η αξία της θεωρίας του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ περί δημοκρατίας για τα σημερινά πολιτικά αδιέξοδα; Πώς επικαιροποιείται εκ νέου η κλασική συζήτηση περί κυριαρχίας, πολιτικής εξουσίας και της νομιμοποίησής τους εντός των σύγχρονων, δυτικών, πολιτικών κοινωνιών; Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα απασχολήσουν το σεμινάριο φιλοσοφίας που αφιερώνεται στην πολιτική και κοινωνική θεωρία του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ και θα εστιάσει σε έννοιες όπως πολιτική ελευθερία, ανισότητα, κοινωνικό συμβόλαιο και γενική βούληση.

Ποιος είναι ο κ. Γιώργος Μωραΐτης

Ο Γιώργος Μωραΐτης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής πολιτικής φιλοσοφίας. Το 2014 αναγορεύτηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας (ΑΠΘ) και επί διετία εργάστηκε στο Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών και Διεθνών Σπουδών (In.I.I.S.) του Πανεπιστημίου της Βρέμης με υποτροφία MarieSkłodowska-Curie.

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, ενώ συμμετέχει σταθερά σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το βιβλίο του με τίτλο Φιλοσοφία της Κυριαρχίας πρόκειται να κυκλοφορήσει το αμέσως επόμενο διάστημα από τις εκδόσεις Νήσος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Για τον εορτασμό της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο, το οποίο βρίσκεται 4 χλμ. από την Τοπική Κοινότητα Χρωμίου του Δήμου Κοζάνης, οι

Διαβάστε περισσότερα »
Με ποδηλατοβόλτα στην ημέρα χωρίς αυτοκίνητο έληξαν οι δράσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» στο Δήμο Εορδαίας.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με ποδηλατοβόλτα στην ημέρα χωρίς αυτοκίνητο έληξαν οι δράσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» στο Δήμο Εορδαίας.

Με πορεία ποδηλάτων και προσωρινή – συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε κεντρικές οδούς, μέσα στην πόλη της Πτολεμαΐδας, έλαβαν τέλος χθες το απόγευμα οι δράσεις στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα »
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Eordaialive.com: Με ποδηλατάδα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Εορδαίας (βίντεο)

Ποδηλατάδα , κλήρωση  7 ηλεκτρικών πατινιών, και με το μήνυμα ημέρα χωρίς αυτοκίνητο , ”Ελάτε με το ποδήλατο σας. Ελάτε να περπατήσουμε” Κορυφώθηκαν σήμερα Τετάρτη 22/9  οι εκδηλώσεις για την

Διαβάστε περισσότερα »
HYPERSPACE ή αλλιώς…  ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

HYPERSPACE ή αλλιώς…  ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ

Έφθασε η στιγμή για να ξαναπάμε θέατρο! Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ παρουσιάζει την παράσταση «HYPERSPACE ή αλλιώς…» μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής «σιωπής» λόγω της πανδημίας. Το έργο είναι σύγχρονο και

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida