Φωτοβολταϊκά Έργα Ενεργειακών Κοινοτήτωνκαι το νέο ενεργειακό περιβάλλον για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Δυτική Μακεδονία.

Φωτοβολταϊκά Έργα Ενεργειακών Κοινοτήτων και το νέο ενεργειακό περιβάλλον για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Δυτική Μακεδονία.

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ σε συνεργασία με την εταιρεία Kiefer διοργανώνει την Πέμπτη 23/7/2020 στην Αίθουσα Τέχνης ΚΟΖΑΝΗΣ (Τριών Ιεραρχών 2, Κοζάνη )και ώρα 20:00, ενημερωτική ημερίδα για την ίδρυση  ενεργειακών κοινοτήτων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Με δεδομένο ότι οι εξελίξεις στο χώρο των ΑΠΕ είναι ραγδαίες, η δε απολιγνιτοποίηση έχει πλέον εισέλθει στο στάδιο της πλήρους υλοποίησης, σας καλούμε, στην Ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση των Ενεργειακών κοινοτήτων στην Δυτική Μακεδονία και την Ενεργειακή Μετάβαση, που δεν μπορεί και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλείει τους ίδιους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, πολίτες της περιοχής μας και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στις λιγνιτικές επιχειρήσεις και οι αγρότες, θα πρέπει, εκτιμούμε, να έχουν τη μέγιστη προτεραιότητα στην παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Θεωρούμε πως μόνο με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών δύναται η Μετάβαση να αποκτήσει χαρακτηριστικά ουσιαστικής ανάπτυξης για τον τόπο και την οικονομία της περιοχής, μόνο με τη συμμετοχή των πολιτών η Μετάβαση θα οδηγήσει σε Ενεργειακή Δημοκρατία.

Λαμβάνοντας υπόψιν το παράδειγμα της Αιτωλοακαρνανίας, όπου μέλη της ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ έχουν συγκροτήσει Ενεργειακές Κοινότητες και ομαδοποιώντας τα έργα υλοποιούν επενδύσεις στις οποίες μετέχουν εκατοντάδες πολίτες, θα παρουσιαστεί η δυνατότητα εφαρμογής του ιδίου μοντέλου ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία, ώστε από κοινού να διερευνήσουμε το πεδίο υλοποίησης ανάλογων επενδύσεων, επ’ ωφελεία του τόπου μας και των κατοίκων της περιοχής μας.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣγια την περαιτέρω αναζήτηση αναπτυξιακών ευκαιριών για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, στη βάση του νέου θεσμικού πλαισίου και των δυνατοτήτων που σήμερα υπάρχουν, όπως αναλυτικά θα παρουσιαστεί. Σημειώνουμε ότι ησυνεργασία της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ με την εταιρεία kIEFER,  αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που υπάρχουν στην ενεργειακή αγορά και δημιουργεί ένα νέο ενεργειακό περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στις δυνατότητες της περιοχής, με το όφελος να διαχέεται συνολικά στην τοπική οικονομία.

 

dt laikis vasis 1

nea paseges prosklisi kozani web 1

Κοινοποιήστε το άρθρο

Tagged