Φλώρινα: Ματαιώνεται το έθιμο “Φωτιές στις γειτονιές”

Φλώρινα: Ματαιώνεται το έθιμο “Φωτιές στις γειτονιές”

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Φλώρινα: Ματαιώνεται το έθιμο “Φωτιές στις γειτονιές”

Αναβάλλονται και φέτος οι εκδηλώσεις για την αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου το άναμμα των φωτιών στις γειτονιές της Φλώρινας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου Φίλων της πλατείας ηρώων “με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην δημόσια υγεία, με γνώμονα την προστασία κυρίως των παιδιών, αλλά και όλων των συμπολιτών μας και επισκεπτών της περιοχής μας, σεβόμενοι τις οδηγίες των ειδικών για αποφυγή συνωστισμού, ανακοινώνει την ματαίωση και φέτος του πατροπαράδοτου εθίμου του ανάματος της φωτιάς τα μεσάνυχτα τις 23-12-2021 στην Πλατεία Ηρώων.
Ελπίζουμε πως αυτή η κίνηση μας θα βρει ανταπόκριση και από τις υπόλοιπες γειτονιές της πόλης μας που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτό το έθιμο, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος και την επιβάρυνση που έχει η περιοχή μας, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μη συμβάλλοντας άθελα μας στην περαιτέρω αύξηση της διασποράς του ιού.
Ευελπιστώντας πως του χρόνου οι συνθήκες θα είναι καλύτερες και ότι θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το πανάρχαιο έθιμο των προγόνων μας όπως του αξίζει και όπως μόνο εμείς οι Φλωρινιώτες γνωρίζουμε, δίνουμε ραντεβού στο γνωστό σημείο εδώ και χρόνια, για τις 23-12-2022, όλοι μαζί γεροί, δυνατοί και πάνω από όλα Υγιείς”.
Και ο Δήμος Φλώρινας, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα πραγματοποιήσει τις καθιερωμένες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης με τη διανομή της πατροπαράδοτης φασολάδας, κρασιού και παραδοσιακών γλυκών.

 

ertnews.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida