3 Απριλίου 2020
Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ”το κοριτσάκι με τις ξύστρες”από τα Βαλτονερα που είχε καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες

Έφυγε από τη ζωή η 46χρονη Δήμητρα Κουτσοτρίδου, ”το κοριτσάκι με τις ξύστρες” όπως όλοι αποκαλούσαν,  από τα Βαλτόνερα Φλώρινας (άτομο με ολική τύφλωση), που έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες για τη μοναδική και ανεπανάληπτη έκθεση με ξύστρες και σβήστρες που διέθετε.

Τυφλή από τα 8 της η 37χρονη Δήμητρα Κουτσουρίδου μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2003 για τις 8.514 ξύστρες που συνέλεξε. Από το 2004,η συλλογή της εκτίθεται μονίμως στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτόνερων. Αγαπημένο κομμάτι της συλλογής της ήταν η ξύστρα ομοίωμα του Κολούμπια, την οποία της έστειλαν από τη ΝΑΣΑ. Η ιστορία του τυφλού κοριτσιού είχε συγκινήσει όλο το κόσμο όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό καθώς χιλιάδες γράμματα φτάνανε από όλη τη γη με ξύστρες για τις περιλάβει στην συλλογή της.

Η κηδεία της 46 χρονης Δήμητρας θα γίνει αύριο Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στη Τ.Κ. Βαλτονέρων Φλώρινας στις 11:00 το πρωί.

lehovonewslive.blogspot.com
Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα