27 Μαΐου 2020
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΙΧΟΙ: ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Ελάτε να γνωρίσουμε τους ποιητές και τις ποιήτριες του αύριο. O Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σας προσκαλεί στην παρουσίαση της ποιητικής ανθολογίας μαθητών και μαθητριών του νομού Κοζάνης με τον τίτλο

 

ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΙΧΟΙ

 

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019,

στο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, στις 6 μ. μ.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Η ποιητική ανθολογία ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΙΧΟΙ αποτελεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης να συντονίσει τη συγγραφή, συλλογή, συγκέντρωση, διόρθωση και έκδοση των ποιημάτων, μαθητών και μαθητριών των Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής του νομού Κοζάνης.

Οι μαθητές μας κλήθηκαν να προσεγγίσουν τον ποιητικό λόγο όχι πια ως αναγνώστες αλλά ως δημιουργοί. Τα παιδιά άφησαν τη φαντασία τους να τα οδηγήσει στην ελεύθερη δημιουργία, με αξιοπρόσεκτη ευαισθησία που σε κάποια από αυτά έφερε διακρίσεις σε ποιητικούς διαγωνισμούς.

Η ποιητική ανθολογία ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΙΧΟΙ διατίθεται ελεύθερα στο ιστολόγιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης (https://blogs.sch.gr/sfkozanis/2019/12/01/efivoi-stichoi/). Μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη διαβάσετε. Παράλληλα, εκτυπώθηκε σε συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων για τους συμμετέχοντες μαθητές, τα σχολεία και τις βιβλιοθήκες, με χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ελάτε, λοιπόν, να αφεθείτε στη μαγεία της φωνής των νέων παιδιών και κοιτάξτε τον κόσμο μέσα απ’ τα δικά τους μάτια. Η «μαθητεία» των ενηλίκων στον δροσερό λόγο της νιότης ίσως να είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για «το ωραίο και το αληθινό»!

 

Σας περιμένουμε!

Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα