22 Φεβρουαρίου 2020
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυτική Μακεδονία: Επιτροπή για ενεργειακά θέματα

Στη συγκρότηση επιτροπής για τα ενεργειακά θέματα της Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσει με υπουργική απόφαση το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι και από το Υπουργείο Οικονομικών, την Περιφέρεια και τους Ενεργειακούς Δήμους της περιοχής, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε στην επιτροπή αυτή, που αναμένεται να συγκροτηθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου να συμμετέχουν ως τεχνικοί σύμβουλοι φορείς και Επιμελητήρια της περιοχής. Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που έγινε χθες Τρίτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, βουλευτών των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας, του Περιφερειάρχη και δημάρχων της περιοχής.

Στη συνάντηση αυτή μπήκαν τα ζητήματα για τα αντισταθμιστικά μέτρα, για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες από την κατάσταση που διαμορφώνεται στις περιοχές με λιγνιτική δραστηριότητα λόγω της στάσης της ΔΕΗ, τα εργασιακά προβλήματα που έχουν ανακύψει στα Ορυχεία, αλλά και θέματα σχετικά με την λειτουργία του Δικτύου, το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος και την κατάργηση του φόρου λιγνίτη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα