ΓΕΝΟΠ: Όχι στη στοχοποίηση των εργαζομένων

“Λευκός καπνός” από τη μαραθώνια συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Τις επόμενες ημέρες πέφτουν οι υπογραφές

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΔΕΗ ΕΝΕΡΓΙΑ

Την εξουσιοδότηση να υπογράψει την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έλαβε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά από το πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο και τη σύσκεψη με τα πρωτοβάθμια σωματεία που συγκλήθηκε επί του θέματος.

Η συζήτηση ήταν πολύωρη, καθώς οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ συζήτησαν επί του θέματος για περισσότερες από 8 ώρες, χωρίς να λείψουν οι αντιπαραθέσεις και οι έντονοι διαξιφισμοί.

Το energypress έχει αποκαλύψει πρόσφατα την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ, με τις εκτιμήσεις όλων των πλευρών να συγκλίνουν ότι οι υπογραφές στη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αναμένεται να “πέσουν” τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα σύμβαση θα είναι τριετούς διάρκειας και θα προβλέπει κάποιες έμμεσες παροχές και επιδόματα σε εργαζομένους του Ομίλου, που θα οδηγήσουν σε σχετική αύξηση του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Για παράδειγμα, το τροφείο επανέρχεται στα 6 ευρώ, ενώ έχει “ξεπαγώσει” και η καταβολή ειδικών επιδομάτων, τα οποία θα πληρωθούν αναδρομικά σε 3 δόσεις. Το ζήτημα των αυξήσεων στους εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ αποτέλεσε σημείο τριβής, καθώς οι αρχικές προθέσεις της διοίκησης της ΔΕΗ δεν άφηναν ικανοποιημένους τους εργαζομένους, ενώ στις τελευταίες συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών φαίνεται ότι οριστικοποιούνται και οι αποφάσεις σχετικά με τα επιδόματα στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Πάντως, όπως φάνηκε και στη συζήτηση μεταξύ των συνδικαλιστών, το τελικό περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ διοίκησης της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ δεν αφήνει ικανοποιημένους όλους τους κλάδους και τους εργαζομένους.

Δείτε αναλυτικά τη συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο