Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Στη Δυτική Μακεδονία η ηγεσία του ΥΠΕΝ και της ΔΕΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Με έντονους συμβολισμούς αλλά και με πρόθεση να ανοιχτούν τα πρώτα χαρτιά του κυβερνητικού μάστερ πλαν της δίκαιης μετάβασης της λιγνιτικής Δυτικής Μακεδονίας στη νέα εποχή, οι ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και ο CEO της ΔΕΗ θα βρίσκονται σήμερα και αύριο σε Κοζάνη και Φλώρινα.

Στην καρδιά της λιγνιτικής παραγωγής ρεύματος, με τα ορυχεία και τις δραστηριότητες της ΔΕΗ που δίνουν επί δεκαετίες στη Δυτική Μακεδονία οικονομική ζωή, το κυβερνητικό κλιμάκιο των Κωστή Χατζηδάκη, Άδωνι Γεωργιάδη, Γεράσιμου Θωμά και Αλεξάνδρας Σδούκου θα επιδιώξουν να δώσουν στην τοπική κοινωνία τις πρώτες προθέσεις τους για την επόμενη μέρα της Πτολεμαϊδας, του Αμυνταίου και των γύρω περιοχών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης θα επισκεφτούν τα λιγνιτικά πεδία και τα εργοστάσια της δημόσιας εταιρίας όπου και θα συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους και τους αξιωματούχους της. Ο κ. Στάσσης δε, έχει προγραμματίσει για σήμερα και αύριο το πρωί συναντήσεις με τα σωματεία εργαζομένων

Ο υπουργός ΠΕΝ μάλιστα σε μία καθαρά συμβολική κίνηση το Σάββατο το πρωί θα επισκεφτεί και την οικολογική οργάνωση «Αρκτούρος» όπου θα επιδιώξει να δώσει το σήμα της περιβαλλοντικής σημασίας στην προσπάθεια της απολιγνιτοποίησης.

Το Σάββατο το μεσημέρι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει προγραμματίσει μεγάλη ημερίδα για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των περιοχών όπου θα μιλήσουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασσαπίσης, οι υπουργοί Χατζηδάκης και Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της ΔΕΗ. Ενδιαφέρουσες είναι οι ομιλίες που θα γίνουν από αξιωματούχους της Ευρ. Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της ΕΤΕπ, της EBRD αλλά και από τη γενική γραμματεία ΕΣΠΑ για τη συμβολή και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν προκειμένου να μεταβεί η περιοχή στη μεταλιγνιτική εποχή.

Οι δήμαρχοι, οι τοπικοί βουλευτές και εκπρόσωποι της οικονομικής και επιστημονικής κοινότητας της Δυτικής Μακεδονίας θα δώσουν επίσης το δικό τους στίγμα των απαιτήσεων και τις γνώμες τους για τη νέα αναπτυξιακή τροχιά των περιοχών.

 

 

 

energypress.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida