“Χαμός” με τη μετοχή της ΔΕΗ – Αλλαξε χέρια το 6% της εταιρείας, μετοχές αξίας 235 εκατ.

"Χαμός" με τη μετοχή της ΔΕΗ - Αλλαξε χέρια το 6% της εταιρείας, μετοχές αξίας 235 εκατ.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

“Χαμός” με τη μετοχή της ΔΕΗ – Αλλαξε χέρια το 6% της εταιρείας, μετοχές αξίας 235 εκατ.

 

“Χαμός” στο χρηματιστήριο με τη μετοχή της ΔΕΗ! “Καραβιές” χαρτιών άλλαξαν χέρια σήμερα, πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των 150 εκατομμυρίων νέων μετοχών από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ξένα χαρτοφυλάκια έσπευσαν να κατοχυρώσουν κέρδη, παραδίδοντας τη “σκυτάλη” σε μεγαλοεπενδυτές που κινούνται με πιο μακροχρόνιο ορίζοντα και σε funds που ακολουθούν τους δείκτες της Morgan Stanley (MSCI). Διαφοροποιείται η μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Διακινήθηκαν συνολικά 22,74 εκατομμύρια μετοχές, που αντιστοιχούν σε περίπου 6% της εταιρείαςΠρόκειται για συναλλαγές αξίας 234,3 εκατομμυρίων ευρώ, που κάλυψαν περίπου το 80%(!) του συνολικού τζίρου της αγοράς.

Η μεγάλη εμπορευσιμότητα και ο πρωτοφανής όγκος συναλλαγών συναρτώνται με την ένταξη της μετοχής στον δείκτη MSCI Standard, που προκαλεί αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και νέες τοποθετήσεις

Η μετοχή κινήθηκε μεταξύ 10,46 ευρώ (+0,4%) και 9,96 ευρώ (-4,4%), τερματίζοντας στα 10,32 ευρώ, με απώλειες 1%

Οποιοι την πήραν στην ΑΜΚ (που έγινε στα 9 ευρώ), κερδίζουν ακόμη 14,7%. Ενδέχεται λοιπόν να συνεχισθεί η πίεση τις επόμενες μέρες, με περαιτέρω ρευστοποιήσεις κερδών.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Γρηγοριαδης Ζαχος Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida