Πτολεμαΐδα: Διατηρητέα κρίθηκαν 21 μηχανολογικά κομμάτια του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ

Πτολεμαΐδα: Διατηρητέα κρίθηκαν 21 μηχανολογικά κομμάτια του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Πτολεμαΐδα: Διατηρητέα κρίθηκαν 21 μηχανολογικά κομμάτια του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ

 

Εικοσιένα μηχανολογικά κομμάτια από το συγκρότημα του πρώην Ατμοηλεκτρικού σταθμού ΛΙΠΤΟΛ, έκριναν διατηρητέα οι επιστήμονες του Υπουργείου Πολιτισμού, και τους επόμενους μήνες θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του ανενεργού Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαΐδας, χωρίς, μέχρι στιγμής, να γνωρίζει κανείς για τον χώρο έκθεσης τους.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του τομέα προετοιμασίας και απόσυρσης  του ΑΗΣ Πτολεμαίδας- ΛΙΠΤΟΛ Γιάννη Γαλάνο, το 2019 κινήθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου μετακίνησης  μνημονιακού μηχανολογικού εξοπλισμού από το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο λιγνιτικό λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας και εντός του Ιανουαρίου του 2022 αναμένεται να πιάσει δουλειά το συνεργείο του εργολάβου ενώ, εκτιμάται, ότι η μεταφορά των βαρέως τύπου μηχανημάτων θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Από τα 21 μηχανολογικά κομμάτια, τα πέντε αφορούν στο τμήμα επεξεργασίας φυσικού λιγνίτη, οκτώ κομμάτια προέρχονται από το μπρικετάδικο, και τα υπόλοιπα από τον πρώην σταθμό του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ. Πάντα κατά τον κ. Γαλάνο, αμέσως μετά την περαίωση του έργου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων λιγνίτη.

 

 

 

Μαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida