Ο ΑΗΣ Καρδιάς “μη διαθέσιμος” – Ολοκληρώθηκαν οι ώρες λειτουργίας μετά την παράταση

Νέα μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Καρδιάς (Για τις ανάγκες τις τηλεθέρμανσης) - Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ολοκληρώθηκε πλέον η λειτουργία του ΑΗΣ Καρδιάς, ο οποίος διέκοψε τη λειτουργία του από τα μεσάνυκτα μετά την παράταση που είχε δοθεί για τις ανάγκες της τηλεθέρμανσης.

Το σωματείο “Σπάρτακος” προέβη στην εξής ανακοίνωση σχετικά με τη λήξη των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς:

Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1975 και σήκωσε στις πλάτες του τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, παρέχοντας σε χιλιάδες καταναλωτές φθηνή θέρμανση.

Τα τελευταία χρόνια «πληροφορηθήκαμε» ότι ο συγκεκριμένος ΑΗΣ, ο ΑΗΣ Καρδιάς, δε χωρά στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, σηματοδοτώντας στην ουσία τα σχέδια μετάβασης της περιοχής σε μια νέα εποχή με λιγότερο λιγνίτη.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι η μονάδα θα αποσυρόταν κανονικά το Σάββατο 17 Απριλίου, καθώς θα είχε ολοκληρώσει τις 32.000 ώρες λειτουργίας, στο πλαίσιο του καθεστώτος παρέκκλισης περιορισμένης διάρκειας, όπου και είχε υπαχθεί. Ωστόσο με  τροπολογία, μετά από σχετικό αίτημα λόγω των αναγκών της Τ/Θ, το «σβήσιμο» παρατάθηκε και τελικώς ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα και είναι πλέον ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ.

Ένας εμβληματικός σταθμός υπήρξε ο ΑΗΣ Καρδιάς, που για 46 ολόκληρα χρόνια έδωσε ρεύμα και θέρμανση, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, στήριξε το σύστημα και την οικονομία της χώρας.

Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοί του θα απορροφηθούν σε άλλες δομές της επιχείρησης είναι σπουδαίο, ωστόσο δεν  κλείνει την «πληγή».

Οι συνέπειες από την απώλεια του Σταθμού σίγουρα θα έχουν μακροπρόθεσμες επιρροές, με το συνδικάτο να παραμένει στις επάλξεις για ό,τι δύναται να πράξει σχετικώς.

Γ. Αδαμίδης: “Μετά από μισό αιώνα, το τέλος της καρδιάς μας”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης δήλωσε τα εξής:

Για κάτι λιγότερο από μισό αιώνα ο ΑΗΣ Καρδιάς αποτέλεσε έναν σταθμό σύμβολο, μεταξύ των συμβόλων που χαρακτήρισαν και συνέδεσαν την περιοχή της Κοζάνης και τη χώρα μας με την ηλεκτρενέργεια, το κοινωνικό αγαθό του ρεύματος, τη λειτουργία της πρωτοποριακής τηλεθέρμανσης. Ο αγώνας που έδωσε, με «αξιοπρέπεια» και τιμή, έληξε τα μεσάνυχτα στην …παράταση που εξασφαλίστηκε προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα η Τ/Θ. Όπως και να έχουν τα πράγματα το «σβήσιμο» του ΑΗΣ αποτελεί ένα σημαντικότατο πλήγμα για την περιοχή και όχι μόνο καθώς δίνει ώθηση στην διαδικασία της βίαιης απολιγνιτοποίησης βάζοντας, ταυτόχρονα, φρένο στις όποιες δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών. Σχεδόν δύο χρόνια από την εξαγγελία για την βίαιη απολιγνιτοποίηση και από το σχέδιο της δήθεν δίκαιης μετάβασης αυτό που μετρά η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι η αύξηση της ανεργίας!

 

 

energypress.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida