Λογαριασμοί ρεύματος: Κύμα ενστάσεων - Βήμα-βήμα η διαδικασία

Λογαριασμοί ρεύματος: Κύμα ενστάσεων – Βήμα-βήμα η διαδικασία

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΝΕΡΓΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Κύμα ενστάσεων – Βήμα-βήμα η διαδικασία

Λογαριασμοί ρεύματος: Φωτιά… έχουν πάρει οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής. Οι περιπτώσεις καταναλωτών που καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, υπερδιπλάσια -σε αρκετές περιπτώσεις- από αυτά που κατέβαλαν πέρυσι, την αντίστοιχη χρονική περίοδο κατανάλωσης, όλο και πληθαίνουν.

 

Γεγονός που αναγκάζει όλο και περισσότερους καταναλωτές να υποβάλουν ενστάσεις κατά των παρόχων ενέργειας, με αρκετούς, μάλιστα, να έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν ακόμη και τη δικαστική οδό.

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, μιλώντας στον «Ε.Τ.», εξηγεί τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει, βάσει νόμου, κάθε καταναλωτής που θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια τόσο δυσμενή συνθήκη. Στη συνέχεια, παρουσιάζει σειρά από υποθέσεις που χειρίζεται, στις οποίες η ρήτρα αναπροσαρμογής (αντικατοπτρίζει τις διακυμάνσεις του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας) καλύπτει τη μερίδα του λέοντος στο συνολικό ποσό που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής στον πάροχο ενέργειας, με τον οποίο σύναψε σύμβαση προμήθειας.

 Δικαιώματα καταναλωτή

Ο καταναλωτής, σύμφωνα με το νόμο, αλλά και βάσει σχετικού συμβατικού όρου, εφόσον αμφισβητεί τη νομιμότητα των χρεώσεων που παράγει η ρήτρα αναπροσαρμογής, πρέπει να υποβάλει τεκμηριωμένες αντιρρήσεις στον πάροχο, οι οποίες υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παρόχου που δηλώνεται στον ιστότοπό του.

Σημειώνεται πως η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων, στη συντριπτική πλειονότητα των συμβάσεων, εκτείνεται μέχρι τη λήξη του λογαριασμού που ακολουθεί το λογαριασμό που αμφισβητείται. Ο πάροχος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες, τεκμηριωμένα, επί των αιτιάσεων και ισχυρισμών του καταναλωτή.

Διευκρινίζεται πως η υποβολή των αντιρρήσεων είναι υποχρεωτική, εφόσον ο καταναλωτής (οικιακό ή επαγγελματικό – επιχειρηματικό τιμολόγιο κατανάλωσης ρεύματος) αποφασίσει να στραφεί δικαστικά κατά του παρόχου.

Επιπρόσθετα, ο καταναλωτής μπορεί να υποβάλει καταγγελία στον Συνήγορο του Καταναλωτή, στην ένωση καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ, καθώς και στη ΡΑΕ.

Αξίζει να επισημανθεί πως ήδη βρίσκονται σε δικαστική εξέλιξη η συλλογική αγωγή που άσκησε η ΕΚΠΟΙΖΩ και εκδικάζεται τη 18η.5.2022, αλλά και ατομική αγωγή καταναλωτή με ταυτόχρονη άσκηση ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάζονται την 5η.5.2022. Επισημαίνεται πως επ’ αυτών εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή που απαγόρευσε στον πάροχο να δώσει εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω μη εξόφλησης της ρήτρας αναπροσαρμογής, συνολικού χρηματικού ποσού ύψους 8.500 ευρώ.

Aδιαφανείς χρεώσεις

Κοινοποιήστε το άρθρο