Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ετοιμάζονται οι μπουλντόζες για την κατεδάφιση του ΑΗΣ στη ΛΙΠΤΟΛ

Ετοιμάζονται οι μπουλντόζες για την κατεδάφιση του ΑΗΣ στη ΛΙΠΤΟΛ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ετοιμάζονται οι μπουλντόζες για την κατεδάφιση του ΑΗΣ στη ΛΙΠΤΟΛ

Το οριστικό κλείσιμο ενός σημαντικού κεφαλαίου της ιστορίας της ΔΕΗ και στο συμβολικό επίπεδο σηματοδοτεί ο διαγωνισμός που προκήρυξε η διοίκηση της εταιρείας για την καθαίρεση του κύριου κτιρίου του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εκτέλεση εργασιών απομάκρυνσης, αποξήλωσης του εξοπλισμού και η κατεδάφιση του κυρίως κτιρίου του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ, που περιλαμβάνει το λεβητοστάσιο, το μηχανοστάσιο, το κτίριο αφαλάτωσης και το Control Room, το Σύστημα Αποκομιδής τέφρας με την καμινάδα και τον Πύργο ψύξης καθώς και των κτιριακών εγκαταστάσεων με συνθήκες τεχνικής ασφάλειας του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ, ανέρχεται σε 2.635.763,04 ευρώ.

Αποκατάσταση του χώρου και ανάδειξη του μνημειακού εξοπλισμού στους σχεδιασμούς της ΔΕΗ

Ο συγκεκριμένος ΑΗΣ δεν λειτουργεί από το 2014, ενώ μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο εγκρίθηκε από το ΥΠΕΝ η Μελέτη Αποκατάστασης του χώρου των εγκαταστάσεων στη ΛΙΠΤΟΛ, με τις σχετικές διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Παράλληλα, η ΔΕΗ έχει ήδη σχεδιάσει τρόπους για την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς που «κουβαλά» η συγκεκριμένη εγκατάσταση και τη μελλοντική, μουσειακή ανάδειξη του μνημειακού μηχανολογικού εξοπλισμού του συγκροτήματος ΛΙΠΤΟΛ.

Μέχρι τότε, ο εξοπλισμός παραμένει αποθηκευμένος στο μηχανοστάσιο και στο στροβιλοστάσιο της Μονάδας IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

energypress.gr

Μία Απάντηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida