Ετοιμάζει τις μπουλντόζες η ΔΕΗ – Μέχρι τα τέλη του 2022 τα σχέδια για την κατεδάφιση των αποσυρόμενων ΑΗΣ και ορυχείων

Ετοιμάζει τις μπουλντόζες η ΔΕΗ – Μέχρι τα τέλη του 2022 τα σχέδια για την κατεδάφιση των αποσυρόμενων ΑΗΣ και ορυχείων

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ετοιμάζει τις μπουλντόζες η ΔΕΗ – Μέχρι τα τέλη του 2022 τα σχέδια για την κατεδάφιση των αποσυρόμενων ΑΗΣ και ορυχείων

Την προεργασία προκειμένουν να μπουν οι μπουλντόζες για την κατεδάφιση ΑΗΣ και ορυχείων στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας,, τη Μεγαλόπολη, αλλά και την Αττική ξεκινά η ΔΕΗ.

Αυτό σηματοδοτεί η προκήρυξη διαγωνισμού με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (EPCM) για τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των εργασιών καθαίρεσης, διαχείρισης υλικών και κατεδάφισης των αποσυρόμενων ΑΗΣ και ορυχείων.

Ενδεικτικά, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα προσφέρει ο ανάδοχος του έργου στη Διεύθυνση Διαχείρισης Αποσυρόμενων Μέσων Παραγωγής της ΔΕΗ περιλαμβάνουν:

-Εκπόνηση τεχνικών προδιαγραφών διαγωνιστικών διαδικασιών

-Εκπόνηση προϋπολογισμών και μελετών επικινδυνότητας (risk management) έργων

-Παρακολούθηση του προγραμματισμού υλοποίησης των έργων

-Παρακολούθηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων

-Επί τόπου παρακολούθηση εργασιών απόσυρσης.

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης που θα υπογράψει ο ανάδοχος με τη ΔΕΗ ορίζεται, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, σε 12 μήνες από τη θέση σε ισχύ της σύμβασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός, του έργου, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ, ανέρχεται σε 590.790 ευρώ.

 

energypress.gr

Μία Απάντηση

 1. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ – ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

  Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης Πτολεμαΐδα 16-11-2021

  ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ !!!

  -Η Δ/ση της ΔΕΗ προκήρυξε διαγωνισμό με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (EPCM) για τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των εργασιών καθαίρεσης, διαχείρισης υλικών και κατεδάφισης των αποσυρόμενων ΑΗΣ και ορυχείων, με κόστος περίπου 600 εκ ΕΥΡΩ! Οι χουβαρντάδες για τη δική μας περιουσία αποφασίζουν “γι’ εμάς” αλλά χωρίς εμάς και για “άλλους”….

  -Οι Σταθμοί Παραγωγής (ΑΗΣ) και τα Ορυχεία είναι η ζωντανή ιστορία του τόπου μας, που γράφτηκε με μεγάλη προσφορά των κατοίκων, με τον ιδρώτα, το αίμα, τη θυσία της ζωής τους και δεν σας δίνουμε το δικαίωμα να τη διαγράψετε με μια σας απόφαση.

  -Είναι η τρανταχτή απόδειξη της προσφοράς μας στον εξηλεκτρισμό και την εκβιομηχάνιση της πατρίδας μας, με το εθνικό μας καύσιμο τον Λιγνίτη, για τουλάχιστον 70 χρόνια και βλέπουμε …..

  -Οι κάτοικοι του Λεκανοπέδιου Κοζάνης-Πτολεμαίδας-Αμυνταίου-Φλώρινας, Μεγαλόπολης κ.α. όταν παραχωρούσαν τα αγροτεμάχιά τους και ανέχονταν επί δεκαετίες την σοβαρή μόλυνση του περιβάλλοντος, το έκαναν για τη ΔΗΜΟΣΙΑ Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και όχι για τα ιδιωτικά συμφέροντα. Αφήστε στην άκρη το επιχείρημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Οι ΑΗΣ και τα Ορυχεία δεν τους ανήκουν!

  -Η τουριστική, η εκπαιδευτική κ.α. αξιοποίησή ΑΗΣ & Ορυχείων είναι η αυτονόητη εξέλιξή τους, για να μην ερημώσει ο τόπος και να επιβιώσουν οι κάτοικοι και μετά την (βίαιη) απολιγνιτοποίηση, όπως σε όλες τις προηγμένες χώρες.

  -Σταματήστε επιτέλους να γκρεμίζεται και να ξεπουλάτε, χτίστε και αξιοποιήστε τα περιουσιακά μας στοιχεία και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

  ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ!!!

  Σημ.: Περιφερειακή και Δημοτικές Αρχές, Συνδικάτα, Φορείς, Κάτοικοι: Αγρυπνείτε- Γρηγορείτε !!! Μην περιμένετε τίποτα από κανέναν άλλον ….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Γρηγοριαδης Ζαχος Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida