Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

EΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : ΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ – ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΝΕΚΡΟΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

3ωρης στάσης εργασίας στη V Μονάδα του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, με αφορμή τον άδικο χαμό των δύο παλικαριών...

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Δύο εργαζόμενοι  40 και 45 ετών έχασαν την ζωή τους   στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε εργολαβία στον πύργο ψύξεως στη μονάδα 5, μετά από πτώση από τα 100 μέτρα.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το αίμα των τριών εργαζομένων από το εργατικό ατύχημα στην  Εύβοια, θρηνούμε δύο ακόμα νεκρούς.

Δυστυχώς αυτά τα εργοδοτικά εγκλήματα έρχονται να επιβεβαιώσουν πως κυβερνήσεις, διοίκηση ΔΕΗ, και εργολάβοι στον βωμό  των κερδών  τους δεν διστάζουν να θυσιάσουν τις ζωές των εργαζομένων.

Η ΔΕΗ με τις ευλογίες και εντολές από την κυβέρνηση για μείωση του μισθολογικού κόστους και αριθμό εργαζομένων, μέχρι τον εκμηδενισμό των εργαζομένων στην επιχείρηση, δίνει σωρηδόν δραστηριότητες σε ιδιώτες μέσα από ένα σύστημα αναδόχων εργολαβιών και υπεργολάβων που στο τέλος καταλήγει σε ένα σύστημα δουλεμπορίου με ελαστικά ωράρια εκ περιτροπής εργασία χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας.

Οι φράσεις των υπευθύνων όπως (κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες) μόνο θυμό και οργή προκαλούν. Στο φως του ήλιου εργαζόντουσαν οι συνάδερφοι και σε χώρο που ακόμα έχει αρκετούς εργαζόμενους.

Πρέπει να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που υπάρχουν:

  • Υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας;
  • τα μηχανήματα και τεχνικός εξοπλισμός ήταν ο προβλεπόμενος και συντηρημένος.
  • Υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων για αυτήν την εργασία;
  • Υπήρξε έλεγχος από υπεύθυνους ασφάλειας για εργασία σε τέτοιο ύψος;

Εργαζόμενοι και συνδικάτα πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την ασυδοσία της εργοδοσίας. να σταματήσει το αίμα των εργατών να ποτίζει τις μηχανές σε εργοστάσια και ορυχεία.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΙΜΑ

 

Γραφείο τύπου

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida