Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δενδροφύτευση στην εξωτερική απόθεση του Ορυχείου Πεδίου Αμυνταίου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Το  Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ ΑΕ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (05 Ιουνίου) πραγματοποίησε την Παρασκευή 07.06.2019 από κοινού με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας δενδροφύτευση στην εξωτερική απόθεση του Ορυχείου Πεδίου Αμυνταίου.

Τα παιδιά της Στ’ τάξης του σχολείου μαζί με τους συνοδούς δασκάλους και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων φύτεψαν περίπου εκατόν είκοσι (120) δένδρα του είδους φράξος με την καθοδήγηση και βοήθεια του έμπειρου προσωπικού του Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος & Αποκατάστασης Εδαφών.

Ο φράξος ή φράξινος (Fraxinus ornus, ελληνική ονομασία : μελιά, ψευτοφλαμουριά, αγγλική ονομασία : ash tree) είναι θάμνος ή δέντρο φυλλοβόλο, πολύ κοινό στην Ελλάδα, του οποίου τα φύλλα αποξηραμένα χρησιμοποιούνται ως βότανο με το όνομα “μάννα” και αντέχει σε δύσκολα και άνυδρα εδάφη.

Στη δράση ήταν παρόντες ο Υποτομέας Φύλαξης του ΛΚΔΜ και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ορυχείου Αμυνταίου. Στα παιδιά περιγράφηκε από στελέχη του Ορυχείου Αμυνταίου η εξορυκτική διαδικασία του λιγνίτη και χάρηκαν ιδιαιτέρως με τη συμμετοχή τους στην αποκατάσταση των αποθέσεων αγόνων υλικών.»

DSC 0416 DSC 0408 DSC 0356

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida