ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Ας ειπωθούν και κάποιες αλήθειες για την Συλλογική Σύμβαση

ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Βλέποντας τις ανακοινώσεις του ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ σε ότι αφορά την ΣΣΕ που υπογράφτηκε πρόσφατα  (επειδή εμείς τη ψηφίσαμε, θεωρούμε ότι πρέπει να ενημερώσουμε τους συναδέλφους πως φθάσαμε στην υπογραφή αυτής της ΣΣΕ) και επειδή η υπομονή έχει και τα όριά της, θεωρούμε ότι κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομά τους για αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί η υποκρισία από κάποιους περισσεύει.

Το παιχνίδι των ερωτήσεων και των απαντήσεων (να ρωτάμε και να απαντάμε μόνοι μας), έχει ενδιαφέρον γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς να το κάνουμε ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Πριν περάσουμε στις ερωτήσεις – απαντήσεις, να διευκρινίσουμε ότι στο ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ, όπου συμμετέχουμε κι εμείς, επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι α) ο πρόεδρος της ΕΤΕ/ΔΕΗ και επικεφαλής του ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ και β) ένας εκ των πρωτεργατών, δημιουργός του ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ και μέλος του ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ συν. Νίκος Φωτόπουλος, οι κατεξοχήν που αντιδρούν για την υπογραφή της ΣΣΕ.

1Ο Ερώτημα: Από πότε αποφασίστηκε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε διεργασίες για υπογραφή ΣΣΕ και να την κλείσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα από τη λήξη της;

Απάντηση: Πριν από έναν χρόνο το συζητήσαμε στο ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ, συμφωνήσαμε όλοι και πήραμε απόφαση στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

2ο Ερώτημα:Πότε ξεκίνησε η επίσημη διαδικασία για συνεδρίαση της Επιτροπής και για να μπουν τα αιτήματα;

Απάντηση: Τον Οκτώβριο του 2020 σαν ψηφοδέλτιο ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ είχαμε συμφωνήσει όλοι ότι η ΣΣΕ θα πρέπει να κλείσει όσο το δυνατόν νωρίτερα, να μην φτάσουμε κοντά στην μετενέργεια, να έχουμε χρόνo να υπογράψουμε ΣΣΕ και στις υπόλοιπες εταιρείες (ΑΔΜΗΕ,ΔΕΔΔΗΕ, Λιγνιτικές Μελίτης και Μεγαλούπολης και Ανανεώσιμες), καθώς λόγω των καταστάσεων που επικρατούν με την επιδημία, την συνεχόμενη παράταση θητείας του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, δεν ξέραμε ακόμη πού θα φτάσουμε.

3ο Ερώτημα: Ποιο θα είναι το πλαίσιο της ΣΣΕ;

Απάντηση: Θα πρέπει να διασφαλίζει όλα αυτά τα οποία είχαμε μέχρι τώρα κερδίσει από την προηγούμενη ΣΣΕ, προσθέτοντας και ένα ακόμα θετικό πρόσημο.

4ο Ερώτημα:Ζητήθηκε από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να εγκρίνουν το προσχέδιο της ΣΣΕ μέσα από αποφάσεις των ΔΣ, πριν πάει σε συνεδρίαση το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ;

Απάντηση: Ναι. Το μόνο Σωματείο που δεν συνεδρίασε ήταν η ΕΤΕ/ΔΕΗ.

5Ο Ερώτημα: Πριν από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, έγινε συζήτηση στο ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ και τι αποφασίστηκε;

Απάντηση: Πριν από το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έγινε συζήτηση στο ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ, όπου συμμετείχαν 17 μέλη. Από τα 17 μέλη τα 13 αποφάσισαν να υπογραφεί η ΣΣΕ ως έχει, γιατί διασφαλίζει όλα όσα είχαμε με τις προηγούμενες ΣΣΕ και έχει και θετικό πρόσημο αφού όλοι οι συνάδελφοι, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουν οικονομικό όφελος και λύνει θεσμικά ζητήματα που μας απασχολούσαν από πριν.

Εδώ είναι που μιλάμε για υποκρισία, γιατί η μεγάλη διαφωνία αυτών που δεν ψήφισαν υπέρ, ήταν για το ζήτημα των συναδέλφων τεχνικών που δεν μπορούν να κατέβουν μισθολογικά κλιμάκια, χωρίς τις απαραίτητες επαγγελματικές άδειες ζήτημα για το οποίο κι εμείς συμφωνούμε αλλά δε μπορούν να λυθούν όλα με μία Συλλογική Σύμβαση.

Όσον αφορά τον συν. Φωτόπουλο, που δεν ψήφισε τη ΣΣΕ στο ΔΣ της ΔΕΗ, ως όφειλε, γιατί το ψηφοδέλτιο που τον στήριξε να εκλεγεί ήταν το ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ και όχι το ΕΑΜΕ ΕΤΕ, αλλά αυτός προτίμησε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ.

Η θέση την οποία είχε για τη ΣΣΕ είναι ότι στο οικονομικό σκέλος είναι καλή, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για μεγάλες αυξήσεις και να προκαλούμε την κοινωνία, αλλά να δούμε και αν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα με τα κλιμάκια των τεχνικών.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργούμε σαν παράταξη, σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους με ειλικρίνεια και καθαρές θέσεις, που ήταν πάντα προς το συμφέρον τους.

Ούτε λαϊκίσαμε, ούτε υπερβάλαμε ποτέ.

Βλέποντας σήμερα την όλη κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί όσον αφορά τουλάχιστον το κομμάτι του ΕΑΜΕ, έχουμε να πούμε ότι δεν είναι η ΣΣΕ που υπογράφτηκε η αφορμή γι΄αυτές τις διενέξεις, αλλά η επιθυμία κάποιων να δημιουργήσουν ζητήματα, θεωρώντας πια ότι ίσως δεν τους εξυπηρετεί άλλο αυτό το σχήμα και θα πρέπει να δημιουργήσουν συνθήκες διάλυσης για να πετύχουν τους όποιους προσωπικούς σχεδιασμούς έχουν κάνει.

Αλλιώς δεν εξηγείται να δημιουργούν τέτοιες συνθήκες έντασης και να αποκαλούν συναδέλφους, που στα δύσκολα τραβήξανε το κάρο απ΄τη λάσπη και που ήταν πάντα αυτοί που έδιναν τη δύναμη για διαπραγμάτευση και αγώνες στην Ομοσπονδία, υποτακτικούς και κρυμμένους στα λαγούμια.

      Ας κοιτάξουν λίγο πίσω στην απεργία που έκανε η Ομοσπονδία για να περάσει το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη, που πουλούσε μονάδες, έκοβε μειωμένο ρεύμα, καταργούσε τον ΚΚΠ και έβαζε σε διαδικασία μετοχοποίησης το ΔΕΔΔΗΕ.

Ας κοιτάξουν να δούνε τα ποσοστά συμμετοχής στους χώρους ευθύνης αυτών που κατηγορούν ότι κρύφτηκαν στα λαγούμια, σε σχέση με άλλους εργασιακούς χώρους και ας μας πούνε ποιοι είναι οι υποτακτικοί που αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Δεν είχαμε καμία διάθεση να μπούμε σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης με ανακοινώσεις, αλλά όλα έχουν τα όριά τους και οι συν. του ΕΑΜΕ ΕΤΕ, τα έχουν ξεπεράσει και προφανώς το κάνουν εσκεμμένα.

Εμείς θα λέμε πάντα τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα. Αντιθέτως μας χρωστάνε.

 

ΑΡΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕ

Μία Απάντηση

  1. Να ξαναβάλω κι εγώ ο ανίδεος ένα ερώτημα; Υποθετική απάντησή σας: ΝΑΙ
    ΕΡΩΤΩ:
    Γιατί τριετή σύμβαση με την οικονομία σήμερα στο -10% και πάνω; Όταν όλες οι προβλέψεις καταγράφουν ανάπτυξη 5% στην τριετία, αρχής γενομένης από το 2022; Εσείς θα είστε ικανοποιημένοι με τις σημερινές οικονομικές συμφωνίες, όταν αύριο θα έχει ο “κορβανάς” και άλλα συνδικάτα θα διεκδικούν και πιθανότατα θα πάρουν περισσότερα; Είστε ολιγαρκείς ή επαφίεστε στον “πατριωτισμό” της Δ/σης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης; Τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν οι όποιες αντιρρήσεις από συναδέλφους, γιατί να τους υποχρεώσετε σε τριετή αναστολή των διεκδικήσεών τους;
    Ένα χρόνο υπογραφή ΕΣΣΕ το πολύ δυο χρόνια και αν οι συνθήκες ευνοούν, ξεκινώ νωρίτερα τη νέα διαπραγμάτευση. Εντελώς καλοπροαίρετα. Φιλικά ο παλιός σας συνάδελφος Μιχάλης Ραμπίδης

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δείτε Επίσης

Επανασυνδέσεις και διπλάσιο βοήθημα για ευάλωτους ανεβάζουν σε πάνω από 600 εκατ. το κόστος των μέτρων - Ριψοκίνδυνα τα σενάρια για εξόφληση λογαριασμών σε δόσεις
ΔΕΗ

Επανασυνδέσεις και διπλάσιο βοήθημα για ευάλωτους ανεβάζουν σε πάνω από 600 εκατ. το κόστος των μέτρων – Ριψοκίνδυνα τα σενάρια για εξόφληση λογαριασμών σε δόσεις

Επανασυνδέσεις και διπλάσιο βοήθημα για ευάλωτους ανεβάζουν σε πάνω από 600 εκατ. το κόστος των μέτρων – Ριψοκίνδυνα τα σενάρια για εξόφληση λογαριασμών σε δόσεις   Διπλασιασμό του βοηθήματος για

Διαβάστε περισσότερα »
Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα - Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη - Πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας (βίντεο)
ΔΕΗ

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα – Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη – Πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας (βίντεο)

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα – Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη – Πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.      

Διαβάστε περισσότερα »
ΔΕΗ

Eordaialive.com: Τι είπε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ( βίντεο)

Eordaialive.com: Τι είπε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.    

Διαβάστε περισσότερα »
ΔΕΗ

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Αρκετός κόσμος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ( πλανα- βίντεο)

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Αρκετός κόσμος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ( πλανα- βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα »
Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος
ΔΕΗ

Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος

Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος   Ο Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων μέτρων για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας

Διαβάστε περισσότερα »
ΡΑΕ: Αυτά είναι τα προτεινόμενα νέα έντυπα για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΕΗ

ΡΑΕ: Αυτά είναι τα προτεινόμενα νέα έντυπα για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας

ΡΑΕ: Αυτά είναι τα προτεινόμενα νέα έντυπα για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας Έρχονται αλλαγές από την 1η Ιανουαρίου του 2022 στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών καθώς θα υπάρχουν τρία

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida