Αλλάζουν το οργανόγραμμα της ΔΕΗ απολιγνιτοποίηση και ΑΠΕ – Ποιες γενικές διευθύνσεις καταργούνται – Και 2ος αναπληρωτής CEO

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Λίγες εβδομάδες πριν την εκπόνηση του business plan της ΔΕΗ που αναμένεται να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους των λιγνιτικών μονάδων και την στροφή της εταιρίας στις ΑΠΕ, αλλά και λίγες μέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που εκσυγχρονίζει την εταιρική διακυβέρνησή της, η διοίκηση της επιχείρησης προχωρά σε οργανωτικές αλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πηγές του energypress, η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης με την επίκληση των ραγδαίων αλλαγών που δρομολογούνται με την απανθρακοποίηση καθώς και μετά την απόφαση της διατήρησης της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. ως θυγατρικής εταιρίας προχωρά:

1.       Στην κατάργηση των τριών Γενικών Διευθύνσεων Ορυχείων, Παραγωγής και Ανάπτυξης. Η πρώτη είχε ως σκοπό την εκμετάλλευση των ορυχείων των λιγνιτικών σταθμών καθώς και της διαχείρισης των ποσοτήτων του καυσίμου. Η δεύτερη είχε αντικείμενο όλες τις μορφές της παραγωγής, όπως θερμοηλεκτρικές μονάδες, μονάδες βιομάζας, ΑΠΕ αλλά και τη διαχείριση των ταμιευτήρων των υδροηλεκτρικών σταθμών. Η τρίτη είχε αρμοδιότητα την ανάπτυξη των ΑΠΕ- εκτός της γεωθερμίας και της βιομάζας – καθώς και των μεγάλων υδροηλεκτρικών μονάδων.

2.       Στη σύσταση δύο νέων Γενικών Διευθύνσεων Λιγνιτικής Παραγωγής και Θερμοηλεκτρικής και Υδροηλεκτρικής Παραγωγής. Αυτές αντικαθιστούν τις τρεις προαναφερόμενες. Στην πρώτη βασική επιχειρησιακή μονάδα υπάγονται τα ορυχεία και οι λιγνιτικές μονάδες και στη δεύτερη όλες οι άλλες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με λοιπά καύσιμα καθώς και οι μεγάλες υδροηλεκτρικές μονάδες.

Έτσι, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ανακτά όλο το αντικείμενό της που είχε μοιραστεί από την προηγούμενη διοίκηση στις προαναφερόμενες τρεις γενικές διευθύνσεις.

Πέραν, των αλλαγών του οργανογράμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διοίκηση προτίθεται άμεσα να ορίσει και δεύτερο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο. Ο τελευταίος θα έχει την εποπτεία των εμπορικών δραστηριοτήτων του ομίλου, της γενικής διεύθυνσης Εμπορίας, το marketing αλλά και την τιμολογιακή πολιτική.

Ο έτερος αναπληρωτής CEO, που είναι ο Ιωάννης Κοπανάκης θα έχει υπό την εποπτεία του τις τρεις νέες γενικές διευθύνσεις.

energypress.gr

Δείτε Επίσης

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η ΑΜΚ και η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ
ΔΕΗ

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η ΑΜΚ και η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και η πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ Εγκρίθηκε με πλειοψηφία άνω του 99% η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της

Διαβάστε περισσότερα »
ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Πρακτορείο Πτολεμαΐδας : Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές και οικισμούς του Δήμου Εορδαίας
ΔΕΗ

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Πρακτορείο Πτολεμαΐδας : Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές και οικισμούς του Δήμου Εορδαίας

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Πρακτορείο Πτολεμαΐδας : Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές και οικισμούς του Δήμου Εορδαίας   ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ» Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Πρακτορείο Πτολεμαΐδας ανακοινώνεται ότι λόγω τεχνικών εργασιών

Διαβάστε περισσότερα »
Επανασυνδέσεις και διπλάσιο βοήθημα για ευάλωτους ανεβάζουν σε πάνω από 600 εκατ. το κόστος των μέτρων - Ριψοκίνδυνα τα σενάρια για εξόφληση λογαριασμών σε δόσεις
ΔΕΗ

Επανασυνδέσεις και διπλάσιο βοήθημα για ευάλωτους ανεβάζουν σε πάνω από 600 εκατ. το κόστος των μέτρων – Ριψοκίνδυνα τα σενάρια για εξόφληση λογαριασμών σε δόσεις

Επανασυνδέσεις και διπλάσιο βοήθημα για ευάλωτους ανεβάζουν σε πάνω από 600 εκατ. το κόστος των μέτρων – Ριψοκίνδυνα τα σενάρια για εξόφληση λογαριασμών σε δόσεις   Διπλασιασμό του βοηθήματος για

Διαβάστε περισσότερα »
Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα - Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη - Πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας (βίντεο)
ΔΕΗ

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα – Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη – Πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας (βίντεο)

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα – Στιγμιότυπα από την ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη – Πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.      

Διαβάστε περισσότερα »
ΔΕΗ

Eordaialive.com: Τι είπε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ( βίντεο)

Eordaialive.com: Τι είπε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στο σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.    

Διαβάστε περισσότερα »
ΔΕΗ

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Αρκετός κόσμος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ( πλανα- βίντεο)

Eordaialive.com: Πτολεμαΐδα : Αρκετός κόσμος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ( πλανα- βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida