17.6 C
Πτολεμαΐδα
24 Σεπτεμβρίου 2020Χρυσοχοΐδης: Καλά έκαναν τα μίντια και μεγέθυναν τις συμπεριφορές ελάχιστων πολιτών
Επικαιρότητα

Χρυσοχοΐδης: Καλά έκαναν τα μίντια και μεγέθυναν τις συμπεριφορές ελάχιστων πολιτών

Σοβαρή αίσθηση προκάλεσε χθες η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Πρώτο Θέμα, καθώς παραδέχτηκε πως τα μίντια «μεγέθυναν» τις συμπεριφορές ελάχιστων πολιτών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση» και μάλιστα προχώρησε επικροτώντας αυτό το γεγονός: «Καλά έκανε η τηλεόραση γιατί η πειθαρχία πρέπει να είναι απόλυτη. Οι πολίτες πειθάρχησαν και πειθαρχούν όταν αντιλαμβάνονται ότι τα προτεινόμενα είναι προς το συμφέρον τους. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους κάνει να το αντιληφθούν».

Σημειώνεται ότι επανειλημμένα, συγκεκριμένα ΜΜΕ προβάλουν παραπλανητικές εικόνες ή πληροφορίες, προκειμένου τα μέτρα που – αυτονόητα – λαμβάνει η κυβέρνηση να αποδοθούν σε ανευθυνότητα των πολιτών. Επίσης πριν και από τις δυο αποφάσεις της κυβέρνησης να αυστηροποιήσει τα περιοριστικά μέτρα στη μετακίνηση προηγήθηκαν «ειδήσεις» περί απείθαρχων πολιτών… «μεγεθυμένες».

Στην πρώτη περίπτωση επρόκειτο για την λεγόμενη «μεγάλη απόδραση των Αθηναίων προς τα χωριά τους» με τις ουρές στα διόδια που έπαιξαν και ξανα-έπαιξαν με αντίστοιχους τίτλους διάφορα μέσα ενημέρωσης και για τα οποία έγιναν αυστηρές «παρατηρήσεις» από τους Τσιόδρα – Χαρδαλιά στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και κατόπιν προαναγγέλθηκαν μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας που αποδόθηκαν στην «ανεύθυνη συμπεριφορά» των πολιτών.

Μόνο που τα επίσημα στοιχεία από τα διόδια έδειξαν ότι η κίνηση τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν υποτονική (πτώση 32% στην Ελευσίνα και 27% στις Αφίδνες). Οι δε καθυστερήσεις που υπήρχαν οφείλονται στην αύξηση των ανέπαφων συναλλαγών ενώ και η τροχαία ανέφερε ότι η κίνηση ήταν φυσιολογική. Σημειώνεται δε ότι αρκετοί από τους πολίτες που μετακινούνταν επέστρεφαν από τις εργασίες τους.

Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης. Ειδικά τη Δευτέρα προβλήθηκαν το βράδυ αρκετά πλάνα σε ΜΜΕ όπως και στα κοινωνικά δίκτυα, που δείχνουν συνωστισμό από κόσμο που περπατά στη Ν. Παραλία της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν και πάλι οι δηλώσεις Χαρδαλιά, σύμφωνα με τις οποίες «η μη τήρηση των μέτρων φέρνει νέα, πιο αυστηρά μέτρα». Κατόπιν ακολούθησε το «κλείσιμο» της παραλίας και η προαναγγελία Πέτσα για χρονικό όριο στις εξόδους και πάλι εξαιτίας της «ανευθυνότητας» των πολιτών.

Μόνο που οι μαρτυρίες λένε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε αυτός ο συνωστισμός. Κάτοικος αποκάλυψε ότι στις τηλεοράσεις προβλήθηκαν πλάνα από τις 17 Μαρτίου, όταν ήταν η τελευταία φορά που ο ίδιος βρέθηκε στην παραλία και οι κάμερες τον κατέγραψαν, ενώ ένας δεύτερος κατέγραψε ο ίδιος με την κάμερα του ποδηλάτου του την πραγματική κίνηση στην παραλία και ανάρτησε το βίντεο, στο οποίο η κίνηση φαίνεται φυσιολογική, ο κόσμος ελάχιστος και οι αποστάσεις ασφαλείας τηρούνται κανονικά.

 

 

 

 

πηγήΦόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

Ενεμφανίσθη ο Δήμαρχος, ο κύριος Πλακεντάς! Εκπληκτικό!!

1. Ο κύριος Πλακεντάς στο τιμόνι του Δήμου Εορδαίας

Loading ... Loading ...

2. Πώς κρίνετε το επιτελείο συνεργατών του Δημάρχου κυρίου Πλακεντά

Loading ... Loading ...

3. Σε ποια ηλικιακή κατηγορία ανήκετε

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!