22 C
Πτολεμαΐδα
1 Οκτωβρίου 2020«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παλεύει χωρίς κρατικές ενισχύσεις    1
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παλεύει χωρίς κρατικές ενισχύσεις  

 

 Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το πρώτοτο εξάμηνο του 2016 στήριξε 52.200 παιδιά ενώ παρείχε υπηρεσίες σε 28.326 παιδιά…
πρόσφυγες μετανάστες. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με 437 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, 2.770 εθελοντές, αδιάκοπη δουλειά, σεβασμό στους θεσμούς και με την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του κόσμου κατάφερε και το α’ εξάμηνο του 2016 να προσφέρει σταθερές και ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα παρά την τεράστια δυσκολία εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων για την υλοποίηση των δράσεών του. Ενώ με ίδιους πόρους και καμία επιπρόσθετη χρηματοδότηση παρείχε τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε χιλιάδες παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα.

Ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε: «Πάντα με σεβασμό στους θεσμούς και με αδιαπραγμάτευτη τη διαφάνεια, τη συνέπεια και την ποιότητα για ένα ακόμα εξάμηνο καταφέραμε, με την υποστήριξη των πολιτών, να στηρίξουμε 52.200 παιδιά και τις οικογένειές τους, ανταποκρινόμενοι στο 100% των αιτημάτων που λάβαμε, ενώ παράλληλα βρεθήκαμε δίπλα και στα χιλιάδες προσφυγόπουλα που –όπως κάθε παιδί- έχουν δικαίωμα στη ζωή και το μέλλον, παρέχοντάς τους όχι ευκαιριακά αλλά ουσιαστικά 28.326 υπηρεσίες σε κάθε επίπεδο (υλική ενίσχυση, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, άμεση βοήθεια σε περίπτωση εξαφάνισης ή άλλου κινδύνου, διακομιδές, υποστήριξη στα νοσοκομεία κ.λ.π.).

Ωστόσο οι δυσκολίες είναι πολλές. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσπαθεί να βρει λύσεις. Βασικό θέμα είναι η απαλλαγή μας από την παράλογη φορολογία με την οποία επιβαρυνόμαστε (ΕΝΦΙΑ, Τέλη κυκλοφορίας κ.λ.π.), η οποία ουσιαστικά στερεί πόρους από τις δράσεις άρα τα παιδιά που χρήζουν στήριξης. Για το συγκεκριμένο ευχόμαστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουμε λάβει και εντός του μήνα να έχουμε θετική ανταπόκριση. Παράλληλα, μας ταλανίζει το γνωστό θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με το Σπίτι του Οργανισμού στην Αρχαία Κόρινθο όπου 40 παιδιά και 30 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν αναίτια και βίαια κυριολεκτικά στο «δρόμο». Παλεύουμε και έχοντας συμμάχους μας το σύνολο της κοινωνίας της Κορίνθου ευχόμαστε να επιλυθεί. Ενώ τέλος, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μεμονωμένες περιπτώσεις ιερωμένων –το μεμονωμένες το τονίζω- όπου έχουν εκδώσει εγκυκλίους βάσει των οποίων απαγορεύεται στους συγγενείς που χάνουν κάποιο προσφιλές τους πρόσωπο να επιλέγουν αντί στεφάνων να στηρίζουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την τοποθέτηση κουμπαράδων του Οργανισμού.

Ως εθελοντής επικεφαλής των Διεθνών Προγραμμάτων και Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και με την ιδιότητα του τ. Πρέσβεως του Βελγίου στην Ελλάδα, τοποθετήθηκε ο κ. Marc Van den Reeck. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το έργο και την ποιότητα του. Σήμερα βασική πρόκληση είναι να στηρίξουμε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, τα παιδιά θύματα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύει η χώρα, αλλά και τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εδώ. Πρέπει να κρατήσουμε αυτή την ισορροπία και μέχρι σήμερα το έχουμε πετύχει. Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι στόχος δεν είναι να εξασφαλίσουμε ευκαιριακά ένα γεύμα, αλλά να αναπτύξουμε ποιοτικές δράσεις.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», φορέας με συμβουλευτικό καθεστώς στον ΟΗΕ, αναγνωρισμένος διεθνώς για το έργο του δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία χρηματοδότηση από φορείς που ανήκουν στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, ούτε από το πρώτο πακέτο των 300.000.000€ της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) για το προσφυγικό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έχει λάβει 1€!.

Ευτυχώς όμως τα εχέγγυα που έχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχουν φέρει δίπλα μας ανθρώπους και φορείς από τον κόσμο, οι οποίοι εμπιστευόμενοι τον Οργανισμό, μας ενισχύουν.

Οι Καναδοί πολίτες, ελληνικής καταγωγής και μη, έχουν ήδη κινητοποιηθεί και μέσα από μια καμπάνια ευαισθητοποίησης που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους 6 μήνες για τη στήριξη στη διπλή πρόκληση της κοινωνικής κρίσης και του προσφυγικού προβλήματος στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα, επίσημοι φορείς, σύλλογοι και πολίτες έχουν δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα, άλλα όχι αποκλειστικά, στη Γερμανία παρέχοντας μια σημαντική υποστήριξη, ώστε να ανταποκριθούμε στις τεράστιες ανάγκες».

Βάσει των στατιστικών στοιχείων για το Α’ εξάμηνο του 2016:

● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 132.121 τηλεφωνικές κλήσεις (734 κλήσεις ανά ημέρα) με το 39,5% να αφορά σε καταγγελίες για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο.

● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 352 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών και αφορούσαν στο σύνολό τους 722 παιδιά.

● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 4.828 τηλεφωνικές κλήσεις.

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
  Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωση ότι, σταθερός στον στόχο του για συνεχή βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αναβάθμιση των εργασιακών συνθηκών των υπαλλήλων, θέτει σε παραγωγική λειτουργία εντός του τρέχοντος μηνός την "ηλεκτρονική βεβαίωση". Η νέα εφαρμογή σχεδιάστηκε…