17.6 C
Πτολεμαΐδα
25 Σεπτεμβρίου 2020Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Εορδαίας ο 77 χρονος συνταξιούχος Δικηγόρος κ.Ιωάννης Κούσης.
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Αθηνά Τερζοπούλου: Προτάσεις για απαλλαγές σε πληγείσες επιχειρήσεις πολίτες, και νοικοκυριά λόγω πανδημίας

Στην χθεσινη συνεδριαση (29/4/2020) του Δημοτ.συμβουλιου Εορδαιας , Απο την επικεφαλης της μειζονος αντιπολιτευσης κ. ΑΘΗΝΑ Τερζοπουλου , κατατεθηκε ΠΡΟΤΑΣΗ-  ΕΙΣΗΓΗΣΗ με θέμα  « περι ληψης αποφασης για απαλλαγες λογω της πανδημας του κορωναιου, σε πληγεισες επιχειρήσεις και πολίτες , νοικοκυριά του Δημου μας .»

 

Μεχρι σημερα πλεον των 100Δημων πανελλαδικα ελαβαν παρόμοιες αποφάσεις στα δημοτικά των συμβούλια για απαλλαγες πληγεισων επιχειρησεων  και πολιτων τους, οπως δηλωθηκε απο την ιδια , που δηλωσε ολιγωρια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής,  που υποσχέθηκε βέβαια να το φέρει το θέμα σ επόμενη συνεδρίαση,  που θα γίνει τελικά με τα μέτρα πρόληψης στην ίδια αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτ.Συμβουλίου.

Οι Προτάσεις που κατατεθηκαν ειναι περιληπτικα οι εξης:

1.Αναστολή  καταβολής μισθωμάτων σε Δήμους για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και εντός αθλητικών χωρων

2.Απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους από τέλη α. Απαλλαγή 100%από τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων

β. Απαλλαγή 100 %από τέλος καθαριότητας και φωτισμού

γ. Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων και των μισθωτών των επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

3.Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%) όλων των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή αυτή.

ΕΠΙΣΗΣ για τα  Τροφεία Βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου ΕΟΡΔΑΙΑΣ ν αποφασιστει η   Αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας , για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ   ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ -ΠΟΛΙΤΩΝ  ΓΙΑ παιδια που φοιτούν ΣΤΟ <Δημοτικό ΩΔΕΙΟ, εκτος αν υπάρξει δυνατότητα διδασκαλίας των μαθημάτων λογω της γνωστής ιδιαζουσας φυσης των μουσικων μαθημάτων .

ΕΠΙΣΗς Να εξεταστεί ΄:

Η δυνατότητα  μείωσης των δημοτικών τελών όλων των φυσικών ΠΡΟΣΩΠΩΝ του <δημου μας  σε καθε περίπτωση να απαλλαγούν απο τα δημοτικά τέλη  όλοι οι δημοτες  μας που εμειναν   ανεργοι λογω των συνθηκών ή περιορίστηκαν τα εισοδήματά των.

Η Επαναλειτουργία του κοινωνικού συσσιτίου στους συνδημότες μας που έχουν την ανάγκη μας.

Η  – Διανομή προϊόντων σε συνδημότες μας που έχουν την ανάγκη μας (φρούτα, λαχανικά) που θα αγοράζει ο Δήμος μας από τους παράγωγούς που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές του Δήμου μας

– Η δυνατότητα απαλλαγής πληρωμής τιμολογίων ύδρευσης- αποχέτευσης όλων των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός εξαμήνου αρχής γενομένης από 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2020. -.

Επειδή στην παρούσα ΣΥΓΚΥΡΊΑ  δε γνωρίζουμε πόσο διάστημα θα διαρκέσει η κρίση, ζητούμε, σε περίπτωση που αυτή παραταθεί, οι απαλλαγές που αναφέρονται παραπάνω να διευρυνθούν και να περιλάβουν όλο το έτος 2020  των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωναϊου για τις πληγείσες επιχειρήσεις –

 

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 22/4/2020

ΕΚ Της ΜΕΊΖΟΝΟς ΑΝΤΠΟΛΙΤΕΥΣΗς

ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥΦόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

Ενεμφανίσθη ο Δήμαρχος, ο κύριος Πλακεντάς! Εκπληκτικό!!

1. Ο κύριος Πλακεντάς στο τιμόνι του Δήμου Εορδαίας

Loading ... Loading ...

2. Πώς κρίνετε το επιτελείο συνεργατών του Δημάρχου κυρίου Πλακεντά

Loading ... Loading ...

3. Σε ποια ηλικιακή κατηγορία ανήκετε

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!