Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το σχέδιο για τη «νέα» ΕΛ.ΑΣ.: Ιδρύεται Διεύθυνση για το ρατσισμό και τις διακρίσεις

Συνελήφθη 43χρονος σε περιοχή της Καστοριάς για κατοχή κοκαΐνης και ηρωίνης  

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το σχέδιο για τη «νέα» ΕΛ.ΑΣ.: Ιδρύεται Διεύθυνση για το ρατσισμό και τις διακρίσεις

Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση στην Ελληνική Αστυνομία παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Η αναδιάρθρωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. βασίστηκε σε μελέτη της Ερνστ και Γιανγκ που ξεκίνησε την άνοιξη 2020. Μία βασική αλλαγή που προβλέπεται είναι η ίδρυση της Διεύθυνσης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Αντιμετώπισης Παραβατικότητας και Διακρίσεων. Η νέα υπηρεσία θα ασχολείται αποκλειστικά με υποθέσεις ρατσιστικής βίας, σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων, ενδοοικογενειακής βίας και βίας ανηλίκων.

Επίσης, καταργούνται αστυνομικές διευθύνσεις, προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία και να εξοικονομηθεί προσωπικό στη μάχη κατά του εγκλήματος. Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι από τις 43 διευθύνσεις που είχε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν οι 35.

Προβλέπεται επίσης η σύμπραξη υπηρεσιών για το οργανωμένο έγκλημα. Το προηγούμενο διάστημα είχαν παρατηρηθεί δυσλειτουργίες λόγω σύγχυσης αρμοδιοτήτων. Πλέον μία υπηρεσία θα παρακολουθεί κεντρικά τις σοβαρές υποθέσεις.

Όλες οι αλλαγές συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από το συμβούλιο επιτελικού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. Αναλυτικότερα, ως προς το νομοσχέδιο, οι σημαντικότερες αλλαγές, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι:

  • Ενιαίος Επιτελικός Σχεδιασμός για ασφάλεια και αστυνόμευση. Οι δυο κλάδοι συγχωνεύονται.
  • Αξιοποίηση έρευνας και νέων τεχνολογιών σε κάθε υπηρεσία, ειδική υπηρεσία καινοτομίας, υπηρεσίες διοίκησης με σταθερή αξιολόγηση δράσεων και σχεδιασμό επιχειρήσεων
  • Ενοποίηση υπηρεσιών νέων μορφών βίας: Πρόληψη της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων, καταπολέμηση των διακρίσεων και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Όσον αφορά στην εκπαιδευτική πολιτική, οι σημαντικότερες αλλαγές είναι, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

  • Η ενίσχυση της αυτοτέλειας και αναδιοργάνωσης της δομής και της λειτουργίας της Αστυνομικής Ακαδημίας
  • Καθιέρωση Επιστημονικού Συμβουλίου
  • Αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών, έμφαση στην ποιότητα και στις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης
  • Εισαγωγή του θεσμού της Δια Βίου Μάθηση, έμφαση στη διαρκή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση
  • Νέα ειδικά σχολεία για ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες

Επίσης, δημιουργείται νέος Οργανισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων : ενιαία πολιτική εσωτερικής ασφάλειας, συντονισμό στη διαχείριση κρίσεων, διεθνή διπλωματία και, εξωστρέφεια.

 

 

Πηγή

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida